Näyttelijätär sai tuomion nettikiusaamisesta – yritti tuhota tv-juontajan maineen ja uran

Mustamaalaamisesta voi joutua vastuuseen.

Dublinista kotoisin oleva näyttelijä sai kahdeksan kuukauden ehdollisen tuomion netin kautta tapahtuneesta häiriköinnistä ja mustamaalaamisesta. Näyttelijä on nimeltään Frances Winston. Hänen uhrinsa oli BBC:n lapsille tarkoitetun televisioyhtiö CBeebiesin juontaja Ferne Corrigan.

Winston uhkasi muun muassa lähettää huumekauppiaita tv-juontaja Corriganin kotiin.

Winston otti ensimmäisen kerran yhteyttä uhriinsa vuonna 2015. Hän syytti tuolloin Corrigania kotiväkivallasta sekä huumekaupasta. Syytöksiä sateli sosiaalisessa mediassa, nettifoorumeilla sekä sähköpostin ja WhatsAppin kautta.

Häiriköinnistä oli vakavaa haittaa Corriganin elämään, sillä se aiheutti ahdistusta ja pelkoa. Hän joutui myös terapiaan.

– Viimeiset kolme ja puoli vuotta ovat olleet elämäni vaikeimmat. Hyökkäykset ovat olleet säälimättömiä kaikilla media-alustoilla. Winstonin tavoitteena on ollut tuhota henkilökohtainen ja ammatillinen maineeni, Corrigan sanoi.

Winston oli aiemmin ollut suhde uhrin isään. Corrigan toivoi, että tuomio toimii esimerkkinä siitä, ettei moinen käytös ole sallittua netinkään kautta.

Winston itse on raportoidusti kärsinyt tunne-elämän ongelmista sekä keskivaikeasta masennuksesta. Hän on ollut myös psykoterapiassa.

Lähde: Irish Times

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut