Netflixin kauhuelokuva vie ihmisiltä yöunet: ”Pelottavin elokuva pitkään aikaan”

Vuonna 2019 ilmestynyt elokuva on saanut sosiaalisessa mediassa nostetta.

16.5.2023 08:00

Kauhuelokuva Wounds ilmestyi jo vuonna 2019, mutta monet kauhufanit ovat löytäneet sen vasta nyt, ja elokuva on saanut viime aikoina uutta nostetta.

Netflixin alkuperäistuotantoa on hehkutettu kovasti sosiaalisessa mediassa. Twitterissä eräs käyttäjä oli sitä mieltä, että Babak Anvarin (Under the Shadow) ohjaama ja käsikirjoittama Wounds  on pelottavin elokuva pitkään aikaan, ja se vei häneltä yöunet.

Sittemmin kohun keskelle joutunut ja seksuaalirikoksista syytetty Armie Hammer esittää elokuvassa baarimikkoa nimeltä Will, joka näkee työvuorossaan rajun tappelun.

Will löytää tapahtumapaikalta iPhonen ja yrittää etsiä sen omistajan, mutta hän näkeekin puhelimen muistissa kammottavia kuvia ja alkaa saada outoja viestejä.

Vähitellen Willin mielenterveys alkaa horjua ja hän saa pelottavia hallusinaatioita. Dakota Johnson esittää Willin tyttöystävää Carrieta, jolle Will ei aluksi halua kertoa puhelimen sisällöstä. Sitten Will alkaa saada outoja viestejä myös Carrielta.

Käsikirjoittaja Stephen Volk kirjoittaa pitkässä Twitter-postauksessa, että monia nykyajan kauhuelokuvia voi verrata kummitusjunaan. Niissä yritetään vaikuttaa häpeämättömästi aisteihin, mutta kokemus unohtuu heti sen päätyttyä.

Wounds on jotain aivan muuta. Se on aitoa tavaraa. Pelkäsin tosissani, ja ajattelen elokuvaa edelleen”, Volk kuvailee.

Kriitikot eivät ole olleet Woundsista yhtä vaikuttuneita. Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on keskinkertaiset 47.

Wounds on pysyvästi katsottavissa Netflixissä. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa