Netflixin kohusarja The Crown saattaa saada varoituksen sarjan alkuun – asialla Britannian kulttuuriministeri

Kritiikki jatkuu.

30.11.2020 00:34

Netflixin The Crown on saanut kyseenalaista mainetta historian vääristelystään. Toki tällaista tapahtuu usein viihteen saralla, mutta The Crownin juonenkäänteet ovat saaneet erityisen paljon huomiota.

Kritiikkiä sarja on saanut ainakin jaarli Charles Spenceriltä sekä prinssi Williamilta. Myös australialaisella ABC-kanavalla näkyvä 4 Corners -asiaohjelma kritisoi sarjaa, koska se väitti virheellisesti Australian ex-pääministerin Bob Hawken kutsuneen Englannin kuningatarta haastattelussa porsaaksi. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ollut.

Viimeisin käänne kritiikkivyörytyksessä tapahtui, kun Britannian kulttuuriministeri Oliver Dowden ohjeisti sunnuntaina Netflixiä. Dowden kehui The Crown -sarjaa ”hienosti tuotetuksi fiktioksi”, mutta muistutti samaan hengenvetoon sen olevan fiktiota eikä faktaa.

Dowden pyysikin Netflixiä näyttämään ohjelman alussa ”varoituksen”, että sarja on fiktiota. Dowden uskoo, että historiaa tuntemattomat nuoremmat henkilöt ”saattavat erehtyä ottamaan fiktion faktana”.

Lähde: The Guardian

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa