Netflixin ”pehmopornoleffa” saa jatko-osan – suoratoistopalvelua painostettu poistamaan elokuva

Suunnitelmat jatko-osasta saanevat aikaan närkästystä.

Netflixissä on parhaillaan katsottavana puolalainen eroottinen elokuva 365 päivää. Se on herättänyt aikamoisen paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Elokuva kertoo luksushotellin myyntijohtajasta Laura Bielistä, joka joutuu mafiapomon kidnappaamaksi. Rikollinen antaa naiselle vuoden aikaa rakastua häneen.

Elokuvaa on kritisoitu muun muassa siitä, että elokuvassa ylipäätään on kidnappausjuoni.

– Yritin katsoa 365 päivää -elokuvan tänä aamuna, mutta se elokuva on väärin niin monella tasolla. Vuoden ajaksi kidnappaamista rakastumisen yrittämiseksi ei pitäisi romantisoida. Se on Tukholma-syndrooma -rakkautta, eräs Netflix-käyttäjä kirjoitti Twitteriin.

Change.org -sivulla on nyt myös adressi elokuvan poistamiseksi Netflixistä. Perusteluksi kerrotaan ainakin se, että elokuva glamorisoisi raiskauskulttuuria. Vetoomuksessa huomautetaan myös, että heti elokuvan alussa mafiapomo tekee väkisin naiselle seksuaalisen teon.

Kritiikistä huolimatta elokuva on saamassa jatko-osan. Asian varmisti leffan mafiapomoa esittävä Michele Morrone. Kuvausten aloittaminen on vielä hämärän peitossa koronaviruspandemian vuoksi, mutta Newsweekin tietojen mukaan jatko-osan kuvausten ainakin piti alkaa elokuussa.

Lähde: Metro

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut