Nyt Netflixissä: Robert De Niron ja Martin Scorsesen yhteistyö alkoi tästä upeasta klassikosta – kuvattiin uudenlaisella tyylillä

Tämä elokuva lienee ohjaajaa arvostavien pakko nähdä.

Mean Streets (Sudenpesä) on kolmas Martin Scorsesen ohjaama elokuva ja se paljasti samalla hänen huimat kykynsä elokuvantekijänä.

Vuonna 1973 ensi-iltansa saanut leffa teki niin ikään Robert De Nirosta ja Harvey Keitelistä tähtiä. Mean Streets oli myös lähtölaukaus pitkälle yhteistyölle Scorsesen ja De Niron välillä.

Tarina kertoo Keitelin esittämästä Charliesta, joka pyrkii ylöspäin New Yorkin mafiassa. Hänen uhkapeleistä pitävä lapsuudenystävä Johnny Boy (Robert De Niro) tuo kuitenkin mutkia matkaan. Charlie joutuu punnitsemaan myös tasapainoa katolisuutensa ja mafiatouhujen välillä.

Mean Streets on saanut isoja tunnustuksia, sillä se valittiin vuonna 1997 Yhdysvaltain National Film Registry -arkistoon. Arkistoon valitaan elokuvia, joilla on suurta esteettistä, historiallista tai kulttuurista merkitystä. New York Times puolestaan valitsi Mean Streetsin 1000 parhaimman elokuvan joukkoon vuonna 2004.

Elokuvassa kuvataan paljon käsivaralla, joka oli hyvin innovatiivinen tapa tuohon aikaan. Pitkälti syynä käsivarakuvaukselle oli pieni budjetti.

Alla traileri.

Lähde: Wikipedia

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut