Nyt Amazon Primessa: Kiitelty klassikkoleffa näyttäytyy nyt eri valossa – tähden seksiahdistelukohu ei unohdu

American Beauty

IMDb-arvosana on 8,3.

Amazon Primessa on nyt elokuva American Beauty (1999).

Tarinassa Lester ja Carolyn Burnhamin avioliiton hajoaminen käynnistää muutosten myrskyn heidän täydelliseltä vaikuttavassa naapurustossaan. Seksiahdisteluskandaaleissa viime vuosina ryöpytetty Kevin Spacey voitti roolistaan Oscar-palkinnon. Spacey näyttelee elokuvassa keski-iän kriisissä kamppailevaa isää, joka ihastuu teinityttärensä ystävään.

Yhdysvaltalainen ohjaaja Christopher Shinn twiittasi vuonna 2017, että on aina ajatellut Spaceyn Oscar-puheen vuodelta 2000 vihjanneen hänen omiin ”kupruihinsa” tai hänen yrittäneen mitätöidä niitä. Hän arvelikin puhetta käytävän vielä läpi lehdistössä. Ainakin The Telegraph tarttui puheeseen ja uutisoi siitä vuonna 2017.

Oscar-puheessaan Spacey sanoi näin:

– Kiitos ystävilleni siitä, että näytätte minulle huonoimmat ominaisuuteni. Tiedän, että teette sen, koska rakastatte minua. Siksi rakastan Lesterin näyttelemistä, koska näemme kaikki hänen huonoimmat puolensa, mutta silti lopulta rakastamme häntä, Spacey sanoi puheessaan.

– Tämä elokuva merkitsee minulle sitä, miten kenen tahansa, mikä tahansa yksittäinen teko voi olla tuomittava, jos sitä ei tarkastella kontekstissa. Mutta tämän elokuvan riemukkuus on sen todellisessa kauneudessa, ja me löysimme todellista kauneutta tästä erikoislaatuisesta Alan Ballin käsikirjoituksesta, Spacey jatkoi.

Ensimmäisenä Spaceyta syytti ahdistelusta näyttelijä Anthony Rapp. Hän oli väitetyn ahdistelun aikaan vasta 14-vuotias. Rappin ja Spaceyn välinen oikeusjuttu on vielä kesken. Alla Kevin Spaceyn voittopuhe.

YouTube video

Lähde: The Telegraph

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut