Nyt HBO Maxissa: Bradley Cooperin esikoisohjaus – Oscar-esiintyminen sai kovaa kritiikkiä

IMDb-arvosana on 7,6.

7.11.2022 16:03

HBO Maxissa on nyt elokuva A Star Is Born (2018)

Kokenut muusikko Jackson Maine löytää taiteilijan nimeltä Ally, jolla ei mene hyvin ja rakastuu tähän. Ally on juuri lähes luopunut unelmastaan menestyä laulajana, kunnes Jack houkuttelee tämän huomion keskipisteeksi. Kun Allyn ura lähtee nousukiitoon, heidän henkilökohtainen suhteensa alkaa rakoilla. Samaan aikaan Jack käy jatkuvaa taistelua omien sisäisten demoniensa kanssa. Elokuva on Bradley Cooperin esikoisohjaus ja se voitti Oscarin parhaasta alkuperäiskappaleesta. Pääosissa Bradley Cooper, Lady Gaga, Andrew Dice Clay sekä Sam Elliot.

Lady Gaga sai Cooperin vakuuttuneeksi siitä, että heidän pitäisi laulaa livenä. Gaga sanoi vihaavansa katsella elokuvia, joissa näyttelijät eivät olleet laulujen kanssa huulisynkassa. Tämä sai Cooperin panostamaan lauluharjoitteluun.

Cooper ja Lady Gaga lauloivat elokuvan tunnuskappaleen myös Oscar-gaalassa, mutta esitystä kritisoivat muun muassa poppari Mel B ja tv-persoona Piers Morgan. Mel B sanoi vaivaantuneensa Lady Gagan läheisyydestä Cooperin kanssa, vaikka tämän naisystävä Irina Shayk oli paikalla. Morgan puolestaan väitti havainneensa ”rakkauden katseen” Gagan silmissä.

– Lady Gagalla ei ollut kihlasormustaan ja hän katsoi Bradley Cooperia ”katseella” – sanoisin, että siinä mentiin liian pitkälle, Piers arveli.

Lady Gaga kommentoi myöhemmin esityksestä syntynyttä polemiikkia.

– Ihmiset näkivät rakkautta ja arvaa mitä? Sitä halusimme teidän näkevän. Tämä on rakkauslaulu. Ja elokuva A Star Is Born on rakkaustarina, laulaja ojensi.

Kritiikkiä mahdollisesti kiihdytti se, että Lady Gaga oli vastikään eronnut miesystävästään. Sosiaalisesta mediasta Gagalla ei ollut järin hyvää sanottavaa.

– Ensinnäkin sosiaalinen media on, totta puhuen, internetin vessanpytty. Mitä se on tehnyt pop-kulttuurille on kammottavaa, Gaga  julisti.

Alla traileri.

Lue myös: Henry Cavill paljasti suurimman aarteensa – kertoi myös pelaavansa monta tuntia päivässä – Episodi.fi

Lähde: Metro

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia