Nyt Netflixissä: Rikoselokuvan tähti luuli saaneensa oikeasta luodista päähänsä – tuotanto oli massiivista kokoluokkaa

IMDb-arvosana on 7,8.

31.1.2023 23:03

Tositapahtumiin perustuva elokuva American Gangster (2007) kertoo 1970-luvulla vaikuttaneesta huumerikollisesta Frank Lucasista (Denzel Washington). Kukaan ei tavallisesti huomannut Frank Lucasia, yhden Harlemin johtavien mustien rikollispomojen autonkuljettajaa. Mutta Lucasin pomon yhtäkkiä kuollessa hän tarttuu tilaisuuteen rakentaakseen oman imperiuminsa ja luodakseen oman versionsa amerikkalaisesta unelmasta.

Kekseliäisyydellä ja tiukalla bisnesetiikalla Lucas päätyy kaupungin huumekaupan hallitsijaksi täyttäen kadut puhtaammalla kamalla ja paremmilla hinnoilla. Hän päihittää muut johtavat huumevälittäjät ja tulee varsinaiseksi superstaraksi omassa lajissaan.

Elokuvassa nähdään myös Russell Crowe ja Josh Brolin. Ohjaajana toimii Ridley Scott.

Scottin mukaan elokuva oli hänen massiivisimpia töitään. Kohtauksia on 360 ja ne kuvattiin 180 eri paikassa. Nippelitietona mainittakoon, että Madison Square Gardenin kohtauksessa yleisöstä vain 650 oli eläviä ihmisiä. Joukossa oli 1500 ilmalla täytettyä nukkea.

Kuvauksissa oli mukana myös dramatiikkaa, kun Washingtonin näyttelemä gangsteri Frank osoittaa aseella Elban näyttelemää Tangoa. Ohjaaja Scott pyysi Elbaa nojaamaan hiukan, jotta piippu osoittaisi häntä suoraan päähän. Tällä Scott kalasteli jonkinlaista reaktiota.

Scott sanoi, ettei ottaisi koskaan riskiä, ellei aseessa olisi umpinainen piippu. Ase oli kuitenkin sillä tavalla erikoisvalmisteinen, että siinä oli rekyyli ja jonkinlainen laukaukselta kuulostava ääni.

– Hän veti liipaisimesta, ja siitä kuului ”pam”. Idris luuli tulleensa ammutuksi, ja hän tipahti kadulle ja sanoi: ”Minua on ammuttu!”, Scott kertoi Elban säikähdyksestä.

Tuliaseiden asiantuntija Paul Biddiss toimi American Gangsterissa neuvonantajana, ja hän kertoi kuvauksissa olleen tiukat toimintatavat aseiden suhteen. Hän kertoi Scottin niin ikään olevan tarkka turvallisuudesta. Biddissin mukaan aseella ei voinut ampua, koska piippu oli umpinainen. Alla traileri.

Lue myös: Oletko jo unohtanut Rooman sheriffi -sarjan kauniin punapään Lauren Hollyn, 59 – tältä hän näyttää nykyään (kuvat) – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia