Nyt SkyShowtimessa: Marvel-staran flopannut scifi-leffa – ei ole kuitenkaan täystuho

IMDb-arvosana on 6,3.

30.11.2022 23:01

Vuoden 1995 anime-elokuvaan pohjautuva Ghost in the Shell on Shirow Masamunen sarjakuvaan perustuva tieteisjännäri.

Tulevaisuudessa ihmiset päivittävät kehoaan kyberneettisillä osilla: on vahvempia robottikäsiä ja paremmin alkoholia polttavia keinotekoisia maksoja, ja käytännössä kaikki ihmiset on varustettu liitännöillä, joilla he pääsevät verkkoyhteyteen miten ja missä vain.

Vaarallisimpien rikollisten ja ekstremistien pysäyttämiseen erikoistunut Osasto 9: ää johtaa kyborgi Majuri. Hän/Se on ainutlaatuinen olento, Hanka Robotics -yrityksen taidonnäyte: kokonaan robottikehoon siirretty ihmisen tietoisuus. Osasto 9:n kohtaa uuden vihollisen, jonka ainoa tavoite on keinoälyrobotteja valmistavan Hanka Roboticsin kyberteknologisten saavutusten tuhoaminen. Teknologisten implanttien kautta hakkerit pystyvät nyt ottamaan haltuunsa ihmiskehoja. Tutkinta vie Majorin ja kolleegat syvälle kyberhakkereiden alamaailmaan, josta löytyy myös palasia Majorin unohdetusta alkuperästä.

Episodin neljän tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Päivitys nousee kuitenkin juuri ja juuri omilleen. 90-luvun elokuva oli korkealentoisuudessaan pitkään vaikeaselkoinen ja usein käsittämätönkin. Uutuus karsii sen rönsyjä – jotkut voinevat käyttää myös ilmaisua ”latistaa” – ja tekee ihmisyyttä, sukupuolisuutta ja identiteettiä pohdiskelevasta alkuperäisteoksesta suoraviivaisemman kostotarinan.”

Alla traileri. Lue myös: James McAvoy kritisoi X-Men-elokuvansa annin jääneen hyödyntämättä – ”Suurin kritiikkini…” – Episodi.fi

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa