Nyt suoratoistona: Nostalgisen kauhukomedian jatko-osa – Steven Spielbergin loistoidea elokuvien pohjana

IMDb-arvosana on 6,4.

25.3.2024 19:29

Gremlins 2 – Uusi pesue (1990) on nyt HBO Maxin valikoimassa.

Ärhäkkäät pikku riiviöt saapuvat jälleen aiheuttamaan kaaosta. Pesäpaikkana toimii pilvenpiirtäjä ja moderni ostoskeskus, ja vastassaan heillä on ihmiset, jotka yrittävät estää täydellisen katastrofin. Örvelöt muodostavat vakavan uhan kaupungille, jos ne pääsevät poistumaan rakennuksesta.

Ohjaajana toimii Joe Dante. Pääosissa nähdään Zach Galligan, Phoebe Cates, John Glover, Robert Prosky, Robert Picardo, Christopher Lee, Haviland Morris, Dick Miller, Jackie Joseph, Gedde Watanabe, Keye Luke sekä Kathleen Freeman.

Alkuperäisen Gremlinsin taustajoukoista löytyy niinkin kova nimi kuin Steven Spielberg. Hän toimi elokuvan tuottajana ja luovana johtajana, joten hän oli päättämässä monista pienistä asioista elokuvan teossa. Spielbergin kuningasidea oli ottaa elokuvan pieni karvaturri Gizmo isompaan rooliin.

Alun perin karvakasa oli tarkoitus nähdä vain elokuvan alkupuolella, jonka jälkeen se olisi muuttunut ilkeäksi hahmoksi.

– Noin kolme viikkoa ennen kuin aloitimme kuvaukset, Steven sai idean, joka sai kaikki paniikkiin, koska kuvausten alkuun oli niin vähän aikaa. Hän sanoi: ”Minusta Gizmon ei pitäisi muuttua Stripeksi. Minusta Gizmon pitäisi olla elokuvan sankarin kaveri ja olla läsnä koko elokuvan ajan”, elokuvan ohjaaja Joe Dante kertoi.

Yleisö tietysti rakastui Gizmoon, joka oli varmasti yksi iso osatekijä ensimmäisen elokuvan menestyksessä. Jatko-osa sen sijaan floppasi lippuluukuilla, eikä se saanut niin hyviä arvioita kuin ensimmäinen elokuva.

Elokuva on myös Prime Videossa. Alla traileri.

Lue myös: Nyt Netflixissä: Olennoilla on kyky haistaa kristityn veri – fantasia vuodelta 2010 on ehdottomasti katsomisen arvoinen – Episodi.fi

Lähde: HitFix

Lisää luettavaa