Nyt Viaplayssa: Päätähti laittoi itsensä likoon tässä hienossa samuraielokuvassa – kurkku oli aueta miekan sivalluksesta

IMDb-arvosana on 7,8.

Tom Cruisen intohimoprojekti Viimeinen samurai (2003) on nyt Elisa Viihde Viaplayssa. Varsin hyvän vastaanoton saanut elokuva ei tienannut Yhdysvalloissa mitenkään ihmeellisen hyvin, mutta osoittautui menestykseksi maailmalla tienaten lopulta 457 miljoonaa dollaria 140 miljoonan dollarin budjetilla.

Elokuva iskee joihinkin katsojiin kuin miljoona volttia. Ei kuitenkaan tarvitse olla samurai-intoilija nauttiakseen elokuvasta.

Cruise valmistautui rooliinsa antaumuksella – hän harjoitteli muutaman vuoden ajan miekkailua ja opiskeli japaninkieltä. Cruise joutui myös hengenvaaraan, sillä näyttelijä Hiroyuki Sanada oli leikata miekalla Hollywood-ikonin kurkun auki.

Sanada onnistui pysäyttämään miekkansa muutamaa senttiä ennen verenvuodatusta. Onnettomuus johtui mekaanisen hevosen toimintahäiriöstä. Laitteen piti väistää oikealla hetkellä, mutta näin ei käynytkään.

Elokuva oli Hollywood-debyytti suuren yleisön nykyään hyvin tuntemalle Ken Watanabelle. Watanabe muistetaan muun muassa Inceptionista. Alla traileri.

Lue myös: Tom Cruise tupsahti pakkotilanteessa brittipariskunnan takapihalle ja lapsille koitti elämänsä päivä – kaikki alkoi oudosta puhelusta | Episodi.fi

YouTube video

Lähde: IMDB

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut