Nyt Yle Areenassa: Neil Hardwickin kunnianhimoisin mestariteos, jollaista kotimainen televisio ei ollut nähnyt

Sarja on varmasti yksi kaikkien aikojen parhaista kotimaisista.

31.12.2020 18:01

Ohjaaja, käsikirjoittaja Neil Hardwick tunnetaan Tankki täyteen ja Reinikainen -sarjoista paremmin kuin hyvin. Nyt hänen taiteellisesti kunnianhimoisin projektinsa, Pakanamaan kartta, on lisätty Yle Areenaan.

On oikeastaan parempi mitä vähemmän sarjan juonesta tietää etukäteen, mutta se käsittelee ekoterrorismia. Pentti Linkola inspiroi Hardwickia sarjan aiheeseen. Sarjan muotoa on kuvattu palapelimäiseksi – siihen puolestaan inspiraatiota tarjosi Dennis Potterin Laulava salapoliisi.

Pakanamaan kartta oli minulle uusi alue. Tajusin, että siihen suuntaan menen nyt, olen tehnyt kaikki komediat ja talk show’t. Tämä on alani: kokeellinen, vakava draama, jossa totta kai on myös huumoria mukana – aina pitää olla huumoria mukana! Sain tehdä sen, mutta sitten sanottiin, että tämä loppuu tähän. Tällaista ei enää tehdä”, Hardwick sanoi haastattelussa muutama vuosi sitten.

Sarja nähtiin liian taiteellisena. Pakanamaan kartassa nähdään muun muassa Mari Rantasila, Vesa Vierikko, Pirkka-Pekka Petelius ja Ilkka Merivaara.

Lisää luettavaa