Nyt Yle Areenassa: Willem Dafoe johtaa Oscar-ehdokkuuden arvoisesti visuaalisesti häikäisevän leffan hienoa näyttelijäjoukkoa

Episodi antoi elokuvalle kolme tähteä.

28.1.2023 20:01

Yle Areenassa on nyt noin kuukauden nähtävillä Julian Schnabelin hieno elokuva kuvataiteilija Vincent Van Goghista.

Van Gogh – Ikuisuuden porteilla sai ensi-iltansa Suomessa vuonna 2019. Se kertoo taidemaalarin viimeisistä vuosista, jolloin taiteilijan mielenterveys järkkyi.

Visuaalisesti häikäisevän elokuvan rooleissa nähdään Willem Dafoe, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen ja Emmanuelle Seigner. Dafoe sai roolistaan Oscar-ehdokkuuden.

Episodi antoi elokuvalle kolme tähteä.

”Van Gogh – Ikuisuuden porteilla on nimittäin kaikessa ärsyttävyydessäänkin harvinaisen kiehtova taiteilijakuvaus. Alussa jopa pyörryttävä käsivarakamera ennemmin työntää ulos tarinasta kuin menee iholle, ja kun se asettuu kyljelleen makaamaan taiteilijan jalkoihin, tekee mieli huutaa ääneen: ”Oikeesti?!”

Mutta jotenkin ihmeellisesti elokuva voittaa puolelleen, vaikka Schnabel tekisi mitä – kuten taiteilijan näön heiketessä laittaisi kuvaan myös katsojan kokemusta häiritseviä suodattimia. Ennen kaikkea elokuvan puolesta puhuu taiteilijan elämän mysteerin vahvuus ja sen tukena Dafoen vimmainen roolisuoritus.”

Lisää luettavaa