Ohjaaja Rian Johnson selitti The Last Jedi -elokuvan ristiriitaisia tunteita herättänyttä Leia-kohtausta

Spoilereita The Last Jedi -elokuvasta.

24.12.2017 17:31

The Last Jedin ensi-illasta on kulunut jo yli viikko. Mielipiteitä on kuultu puolesta ja vastaan. Yksi kohtaus, jota eivät kaikki sulattaneet, oli Leian sinkoutuminen avaruuteen ja pelastuminen siitä voiman avulla.

Kathleen (Kennedy) kyseli aina tästä: Miksei voimaa ole koskaan nähty Leian käytössä? Hän selvästi teki valinnan, koska Jedin paluussa Luke kertoo hänelle: ”Sinulla on myös tämä voima”, ohjaaja Rian Johnson kertoi.

Leian on spekuloitu jättäytyneen pois voiman opettelusta, koska hänellä oli omat tehtävänsä prinsessana ja poliitikkona.

Kohtausta selittääkseen Johnson käytti esimerkkinä todellisen maailman tarinoita siitä, että jos jonkun lapsi jää puristuksiin auton alle, äiti saattaa saada hetkeksi supervoimat ja siirtää autoa pelkillä käsillään. Tai vaihtoehtoisesti hukkuva henkilö räpiköi itsensä pintaan väkisin. Johnson tarkoitti esimerkeillään sitä, että Leia ei vain ollut vielä valmis lähtemään, jolloin hänen voimansa tuli esiin.

Johnson myönsi, että kohtaus oli riskialtis, mutta hän halusi tehdä sen Carrielle. Johnson sanoi kohtauksen olevan iso hetki, jonka jokainen katsoja omaksuu omalla tavallaan. Johnson itse koki sen tunteikkaaksi kohtaukseksi.

Lähde: Cinema Blend

Lisää luettavaa