Olisiko The Irishman voinut olla sarja? Martin Scorsese vastaa: ”Voisi sanoa, että tämä on pitkä tarina…”

Moni ajattelee, että 3,5 tuntia on liian pitkä aika.

Eräs Twitteriä käyttävä toimittaja oli laittanut ohjeen ihmisille, jotka haluavat katsoa The Irishmanin osissa. Hän oli jakanut sen neljään osaan, mikä tuntuu aikamoiselta käsittelyltä elokuvalle, joka ei kuitenkaan ole kuin 3,5 tuntia pitkä. Ei kyse ole maailmanlopusta – kolme tuntisia elokuvia on nähty ennenkin.

Jotkut ovat sitä mieltä, että The Irishman olisi sopinut tv-sarjaksi. Varietyn mukaan ohjaaja Martin Scorsese ei kuulu heihin. ”Voisi sanoa, että tämä on pitkä tarina, siitä voisi tehdä kaksi kautta. Näin jonkun sanovan noin. Ehdottomasti ei. En koskaan edes ajatellut sitä. Koska tämän elokuvan pointti on yksityiskohtien kasautuminen”, Scorsese kertoo.

”Sarjamuoto on mahtava, loistava, hahmoja ja juonikuvioita voi kehitellä ja maailmoja luodaan uudelleen. Mutta tämä ei ollutt oikea siihen muotoon.” Scorsese toteaa, että tämä elokuva on se, jonka hän on aina halunnut tehdä. ”Teemat ja kysymykset ovat kummitelleet mielessäni ja olleet pakkomielteenä koko elämäni ajan. Se antoi Bobille [Robert De Niro] ja minulle mahdollisuuden napata lanka edellisistä elokuvistamme ja yhdistää voimamme hyvin erilaisessa elämänvaiheessa.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut