Onko kaikki PR hyvää PR:ää? – Jenkkikoulun boikotoima holokaustisarjakuva nousi nopeasti Amazonin bestselleriksi

Järjetöntä sensuuria.

1.2.2022 11:40

Tennesseeläiskoulu kielsi Art Spiegelmanin Pulitzer-voittajan Maus: A Survivor’s Talen kirjastostaan. Uutinen sai kansainvälistä huomiota ja senpä takia synkkä holokaustista kertova sarjakuvakirja nousi nyt Amazonin bestselleriksi.

Niinhän näille tuppaa aina käymään. Kiellä jotain poliittisesti ja näe samaisen asian nousevan trendaavaksi hitiksi.

Vuonna 1986 julkaistu Maus kertoo Spiegelmanin vanhempien elämästä keskitysleirillä sekä hänen äitinsä itsemurhasta. Kirjan natsit ovat kissoja ja juutalaiset hiiriä.

– Siinä näytetään hirtettyjä ihmisiä. Siinä näytetään, kuinka lapsia tapetaan. Miksi oppilaitoksen pitäisi esitellä tämänkaltaisia asioita? Ei se ole erityisen fiksua tai tervettä, McMinnin kunnan hallituksen jäsen Tony Allman perustelee kieltoa.

– Jos haluaisin indoktrinoida toisten lapsia, tekisin sen juuri näin. Annat tällaista materiaalia heidän käsiinsä. Vanhemmat eivät sitä tajua, mutta lapset suorastaan hukuttautuvat siihen. Mielestäni meidän pitäisi uusia koko opinto-ohjelma, toinen hallituksen jäsen Mike Cochran sanoo.

Spiegelman taas väittää tämänkaltaisen sensuurin olevan orwellilaista. Kirjailija kertoo samalla, että moni nuori on oppinut hänen kirjastaan paljon.

Lähde: The Guardian

Lisää luettavaa