Onko Woody Allenin ura ohi? Pitää taukoa elokuvanteosta ensimmäistä kertaa melkein 40 vuoteen

Woody Allen: A Documentary

Kohtasiko Allen voittajansa #MeToo:sta?

82-vuotias elokuvalegenda Woody Allen ei aio julkaista ensi vuonna uutta elokuvaa, uutisoi The Playlist. Kyseessä on ensimmäinen vuosi sitten 1981, kun Allenilta ei tule uutta ohjausta. Page Sixin mukaan Allenin on vaikea löytää rahoittajaa elokuvalleen, mutta rakastaa edelleen työntekoa ja palaa elokuvien pariin kun saa jostakin rahoitusta.

Rahoitus ongelmat juontavat juurensa 1990-luvun alkuun. Vanhat syytökset ja skandaalit ovat nousseet MeToo:n vanavedessä pintaan ja Dylan Farrow syyttää isäpuoltaan edelleen hyväksikäytöstä.

Vuonna 1992 Mia Farrow syytti Allenin kosketelleen tytärtään Dylania ullakolla. Kuukausia kestäneen tutkimuksen jälkeen Yale-New Havenin sairaalan Lasten seksuaalisen hyväksikäytön klinikka totesi, ettei Dylania olla käytetty seksuaalisesti hyväksi. Allen nosti syytteen Farrow’lle, vaatien kaikkien kolmen lapsen, Ronanin, Dylanin ja Moseksen huoltajuutta. Allen hävisi huoltajuuskiistan.

Ronan ja Dylan ovat vuosia syyttäneet Allenia, mutta Moses Farrow on äitiään ja sisariaan vastaan – hän on kertonut Mia Farrow’n aivopesseen heitä lapsina ja mm. lyöneen häntä.

Allenin tuleva elokuva A Rainy Day in New York odottaa julkaisuaan. Amazon on elokuvan tuotantoyhtiö, mutta julkaisupäivästä ei ole tietoa. Moni elokuvan näyttelijä, mm. Timothée Chalamet ja Rebecca Hall ovat vannoneet, etteivät enää työskentele Allenin kanssa. Samalla he liittyivät Allenin vastaiseen rintamaan, jossa mukana ovat myös Greta Gerwig, Ellen Page ja Colin Firth.

Sen sijaan tukensa Allenille ovat osoittaneet mm. Diane Keaton, Javier Bardem ja Alec Baldwin. Bardem huomautti, että Connceticutin ja New Yorkin oikeuslaitos totesi Allenin aikoinaan syyttömäksi.

Juttua päivitetty 13:15, vuosi 1976 muutettu 1981. Kuva dokumentista Woody Allen: A Documentary

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut