Opiskelijat haluavat lakkauttaa edesmenneen John Waynen muistonäyttelyn – syynä Hollywood-tähden vanhat kommentit

Jotkut myös puolustavat legendaa.

Osa University of Southern California -oppilaitoksen opiskelijoista haluaisi lopettaa koulun School of Cinematic Arts -jaoston näyttelyn, jolla kunnioitetaan Hollywood-tähti John Waynen elämää ja uraa. Syynä on Waynen aikoinaan lausumat kommentit.

Opiskelijoiden mielestä tähteä ei pitäisi juhlia, sillä Wayne on aikoinaan lausunut ”rasistisia ja ennakkoluuloisia” kommentteja. Tiettävästi kritiikin kohteena on ainakin Waynen haastattelu Playboyssa vuonna 1971.

– Uskon valkoiseen ylivaltaan. Emme voi yhtäkkiä mennä polvillemme ja luovuttaa kaikkea mustalle johdolle. En usko auktoriteetti- ja johtajapositioiden antamiseen epäluotettaville ihmisille, Wayne kommentoi tuolloin.

Wayne sanoi myös, ettei tunne syyllisyyttä Yhdysvalloissa harjoitetusta mustien orjuuttamisesta, eikä myöskään intiaanien kohtalosta Yhdysvaltojen alkutaipaleella.

Jotkut oppilaat ovat puolustaneet Waynea. He myönsivät kommenttien olevan kauheita ja tuomittavia, mutta heidän mielestään pitää ottaa huomioon ”ettei Waynea tunneta niistä.” Heidän mielestään Waynessa on myös monia positiivisia puolia.

School of Cinematic Arts aikoo päättää lukukauden loppuun mennessä, lopetetaanko näyttely vai ei.

Lähde: Washington Examiner

 

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut