Oscar-gaalan tilaisuuksia on tänä vuonna myös Euroopassa – Ainakin Lontooseen tulossa virallinen etäpiste

AOP

Oscars on Tour!

Variety uutisoi, että Oscar-gaala järjestetään tänä vuonna virallisesti myös Euroopan mantereella. Kyseessä on historiallinen päätös, sillä Oscar-gaalan tapahtumapaikka on aiemmin ollut vain Yhdysvalloissa.

Ainakin Lontooseen on tulossa virallinen etäpiste, joka mahdollistaa Isossa-Britanniassa asuvien ehdokkaiden osallistumisen gaalaan. Matkustus on ollut iso ongelma koronaviruksen vuoksi, ja vaikka Oscareita järjestävä taho onkin järjestänyt omia karanteeneja ja ties mitä muita ratkaisuja saapuville vieraille, liian moni kansainvälinen vieras olisi joutunut jäämään tilaisuudesta pois.

”Lontoo on sadan prosentin varmuudella varmistettu. Käymme neuvotteluja tapahtumapaikan kanssa. Emme voi jakaa sitä tietoa vielä. Lippuja ei tule myyntiin, sisään pääsee vain ehdokkaat ja heidän yksi vieraansa”, Oscareiden tuottaja sanoo. Veikkausten mukaan myös ainakin Pariisiin suunnitellaan etäpistettä.

Parhaan alkuperäislaulun ehdokkaat esiintyvät kaikki Los Angelesissa. Vielä ei ole varmaa tietoa tulevatko vieraat pitämään suojamaskeja, mutta ohjeistuksessa ne on pyydetty ottamaan mukaan. Turvaväleistä tapahtumissa pidetään huoli, ja yksi tuottajista kuvasi tämän vuoden Oscareiden muistuttavan enemmän cocktail-kutsuja.

Jokainen vieras saa koronatestin hotellilla ennen gaalaa, ja ennen hotelliin saapumista heille on lähetetty kotioloissa tehtävä koronatesti. Indie Wiren mukaan Oscar-akatemia on myös joustanut Zoom-kiellostaan hieman, ja ratkaisu ilmeisesti tarjotaan sellaisille ehdokkaille, jotka eivät voi matkustaa Yhdysvaltoihin, tai tapahtumaa varten luoduille etäpisteille.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut