Hatut päästä: Anthony Hopkins teki elokuvahistoriaa

Episodi onnittelee hienosta saavutuksesta.

26.3.2021 21:01

Näyttelijä Anthony Hopkins teki historiaa uuden elokuvansa kanssa. Hopkins näyttelee pääroolia Florian Zellerin elokuvassa The Father.

Palkintoihin erikoistunut sivusto Gold Derby huomioi, että Hopkins rikkoi ennätyksen Oscar-ehdokkuudellaan. Hän on nyt kaikkien aikojen vanhin parhaan miespääosan kategoriassa kisaava näyttelijä. Hopkins on 83-vuotias.

Edellinen ennätys oli Richard Farnsworthilla, joka piti ennätystä 21 vuotta David Lynchin The Straight Story -elokuvasta. Hän oli 79 vuotta. Mikäli Hopkins voittaisi uransa toisen Oscarin, hän olisi kaikkien aikojen vanhin voittaja. Ennätystä pitää tällä hetkellä Henry Fonda, joka oli melkein 77-vuotias, kun hänet palkittiin Kultalammesta.

Kaikkien aikojen vanhin näyttelijäehdokas on ollut Christopher Plummer. Hän sai 88-vuotiaana parhaan miessivuosaehdokkuuden All the Money in the Worldista. Plummer on kaikista näyttelijöistä myös vanhin voittaja, kun hänet palkittiin 82-vuotiaana parhaasta miessivuosasta elokuvasta Beginners.

Anthony Hopkins on ollut ehdolla Oscar-palkintoon kuusi kertaa, elokuvista Uhrilampaat, Pitkän päivän ilta, Nixon, Amistad, Kaksi paavia ja The Father.

 

Lisää luettavaa