Hatut päästä: Anthony Hopkins teki elokuvahistoriaa

The Father

Episodi onnittelee hienosta saavutuksesta.

Näyttelijä Anthony Hopkins teki historiaa uuden elokuvansa kanssa. Hopkins näyttelee pääroolia Florian Zellerin elokuvassa The Father.

Palkintoihin erikoistunut sivusto Gold Derby huomioi, että Hopkins rikkoi ennätyksen Oscar-ehdokkuudellaan. Hän on nyt kaikkien aikojen vanhin parhaan miespääosan kategoriassa kisaava näyttelijä. Hopkins on 83-vuotias.

Edellinen ennätys oli Richard Farnsworthilla, joka piti ennätystä 21 vuotta David Lynchin The Straight Story -elokuvasta. Hän oli 79 vuotta. Mikäli Hopkins voittaisi uransa toisen Oscarin, hän olisi kaikkien aikojen vanhin voittaja. Ennätystä pitää tällä hetkellä Henry Fonda, joka oli melkein 77-vuotias, kun hänet palkittiin Kultalammesta.

Kaikkien aikojen vanhin näyttelijäehdokas on ollut Christopher Plummer. Hän sai 88-vuotiaana parhaan miessivuosaehdokkuuden All the Money in the Worldista. Plummer on kaikista näyttelijöistä myös vanhin voittaja, kun hänet palkittiin 82-vuotiaana parhaasta miessivuosasta elokuvasta Beginners.

Anthony Hopkins on ollut ehdolla Oscar-palkintoon kuusi kertaa, elokuvista Uhrilampaat, Pitkän päivän ilta, Nixon, Amistad, Kaksi paavia ja The Father.

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut