Täältä voit katsoa tämän vuoden Oscar-ehdokkaat – Suuri osa mahdollista nähdä kotioloissa

Mitä, missä ja milloin.

22.3.2021 15:26

Poikkeuksellinen vuosi elokuvarintamalla tarkoittaa myös sitä, että iso osa tämän vuoden Oscar-ehdokkaista on nähtävillä jossakin striimipalvelussa. Kahdesta tärkeästä elokuvasta ei vielä ole tietoa: Anthony Hopkinsin tähdittämä The Father, sekä Ruotsissa ja Islannissa pari päivää sitten ilmestynyt Judas and the Black Messiah. Edellinen on nähtävillä ilmeisesti HBO Maxilla joissakin maissa.

Parhaan elokuvan ehdokkaista tällä hetkellä on nähtävillä vain David Fincherin Mank ja Aaron Sorkinin The Trial of the Chicago 7 Netflixissä. Palvelussa on myös viiden Oscarin ehdokas Ma Rainey’s Black Bottom (mm. paras miespääosa Chadwick Boseman, naispääosa Viola Davis), Vanessa Kirbylle ehdokkuuden naispääosasta tuonut Pieces of a Woman ja Glenn Closelle kahdeksannen Oscar-ehdokkuuden tuonut Hillbilly Elegy.

Chloé Zhaon ennakkosuosikkina pidetty Nomadland saa elokuvateatteriensi-iltansa 26. maaliskuuta niillä paikkakunnilla, missä elokuvateatterit ovat auki. Nomadland on kuitenkin nähtävillä Disney Plussasta ilman lisämaksua 30. huhtikuuta alkaen. Disney Plussasta voi nähdä myös parhaan animaation ehdokkaat Eteenpäin ja Soul, joista jälkimmäinen kilpailee myös parhaan musiikin kategoriassa.

Amazon Primessa on Regina Kingin kolmen Oscarin ehdokas (miessivuosa Leslie Odom Jr., käsikirjoitus ja laulu) One Night in Miami, sekä käsikirjoituksen ja naissivuosan (Maria Bakalova) ehdokkuudet napannut Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan.

Ennen Oscar-gaalaa elokuvateattereihin on näillä näkymin 16. huhtikuuta tulossa kaksi kuuden Oscarin ehdokasta: Minari (mm. paras elokuva, miespääosa Steven Yeun, ohjaus), että Sound of Metal (mm. paras elokuva, miespääosa Riz Ahmed, miessivuosa Paul Raci). Myös viiden Oscarin ehdokas Lupaava nuori nainen (mm. paras elokuva, naispääosa Carey Mulligan, ohjaus) ehtisi ennen gaalaa, jos ensi-ilta järjestyy suunnitellusti 23. huhtikuuta.

Oscar-gaalan jälkeen on mahdollista nähdä Lee Danielsin The United States vs. Billie Holiday, joka toi Andra Daylle parhaan naispääosan ehdokkuuden. Ensi-illaksi on merkitty 30. huhtikuuta. Mads Mikkelsenin tähdittämä, Tanskan Oscar-ehdokas parhaan kansainvälisen elokuvan ja ohjauksen kategoriassa oleva Yhdet vielä tulee ensi-iltaan 7. toukokuuta.

Parhaan dokumentin Oscar-ehdokkaat ovat kaikki tällä hetkellä katsottavissa jossakin: Salainen agentti vanhainkodissa (The Mole Agent) on Yle Areenassa. Netflixissä on Rämpyläleiri: vammaisten vallankumous (Crip Camp) ja Mustekala opettajana (My Octopus Teacher). HBO Nordicilta voi puolestaan katsoa Collectiven, joka on myös parhaan kansainvälisen elokuvan ehdokas. Amazon Primessa on Time.

Lisää luettavaa