Oscar-huipennuksesta tuli farssi

Vuoden 2017 Oscar-gaala tasapainotteli sovinnollisen ja mauttoman välillä. Mutta kun tuli aika julistaa voittaja, koko homma sekosi.

Vuoden 1967 Bonnie ja Clyde -elokuvassa yhdessä näytelleet Warren Beatty ja Faye Dunaway jakoivat parhaan Oscarin palkinnon, jota pidettiin Moonlightin ja La La Landin kaksintaisteluna. Pitkittelyn jälkeen Beatty avasi kuoren, tuijotti hetken tulosta ja antoi sen Dunawaylle luettavaksi. Tämä julisti: La La Land.

Onnellinen elokuvaryhmä ryntäsi lavalle ja sai puhua pitkään, kun yhtäkkiä Beatty palasi lavalle ja kertoi, että voittaja olikin Moonlight. Hetken asiaa pidettiin (huonona) vitsinä, mutta se oli täyttä totta. Joko juontajat sekoilivat tai heillä oli väärät paperit, mutta joka tapauksessa tunnelma muuten kohtuullisesti menneessä gaalassa päättyi kaaokseen, eikä voittaja varmasti voinut enää täysillä iloita palkinnosta.

Odotetusti Jimmy Kimmelin (kuva) juontamassa gaalassa piikiteltiin Donald Trumpin suuntaan, mutta ennakko-odotuksiin nähden poliittiset julistukset pysyivät minimissään. Tämän vuoden gaalassa pääasiassa kun kuitenkin oli kyse viime vuonna protesteja aiheuttaneiden rotusyrjintäsyytteiden nollaamisesta. Häslinki antanee silti aseet käteen Trump-leirin Hollywood-liberaalien kädettömyydestä nauttiville tahoille.

Toisaalta sekaannus vie pohjan pois salaliittoteorioilta, joiden mukaan tuloksen väärin lukeva juontaja voisi vaikuttaa lopputuloksiin. Esimerkiksi Marisa Tomein voittaessa sivuosa-Oscarin elokuvasta Serkkuni Vinny levisi huhu, ettei Jack Palance lukenut tulosta oikein. Kaikki kun odottivat palkinnon menevän Vanessa Redgravelle. Kulisseissa on kuitenkin selvästi valvojia, jotka puuttuvat asiaan, jos näin tapahtuu.

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut