Oscar-voittaja Taika Waititi tylytti Applen näppäimistöjä – ”Kauheita”

Yritysjätti on noteerannut käyttäjien valitukset.

11.2.2020 17:03

Apple Macbook, MacBook Air ja MackBook Pro -kannettavien ”perhosnäppäimistö” on otettu huonosti vastaan. Ne ovat olleet hankalia ja epämukavia käyttää.

Asiasta valitteli nyt parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscar-palkinnon Jojo Rabbitista voittanut Taika Waititi. Hän otti näppäimistöt esille Oscar-gaalassa jutustellessaan lehdistölle.

Waititi vaati Applea korjaamaan näppäimistöt.

– Käsi ylös, kuka vielä käyttää PC:tä? Tiedätte, mistä puhun. Niissä on paljon parempi näppäimistö. Ne Applen näppäimistöt ovat kauheita. The Writers Guild of America -järjestön täytyy puuttua asiaan ja tehdä tälle jotain, Waititi vuodatti.

Waititi sanoi, että hän saattaa kohta vaihtaa Windows PC -tietokoneeseen. Hän uskoi kätensä rasitusvamman johtuvan yhä ohuemmista ja kapeammista kannettavien näppäimistöistä.

Perhosnäppäimistöt esiteltiin Applen kannettavissa ensimmäisen kerran vuonna 2015. Niissä on ollut ongelmia näppäinpainallusten rekisteröimisessä. Ne ovat olleet myös todellisia pölypesiä.

Apple ei enää raportoidusti tarjoa tulevissa tietokoneissaan perhosnäppäimistöjä, vaan he ovat siirtymässä perinteisempiin saksimallista ratkaisua käyttäviin näppäimistöihin, joissa on syvempi painallustuntuma. Applen 16-tuuman näytöllä varustetussa Macbook Prossa on jo perinteinen näppäimistö.

Lähde: Digital Trends

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia