Oscar-voittaja valmistautui transsukupuoliseen rooliin – Pyysi anteeksi ja vetäytyi roolista parin päivän päästä

The Call

Moni suuttui.

Oscar-palkittu näyttelijä Halle Berry kertoi perjantaina 3. heinäkuuta Instagram livessä, että valmistautuu parhaillaan transsukupuolisen roolin näyttelemiseen. Hänen mukaansa roolitusta ei ollut vielä virallistettu, mutta sopimusta vaille valmis.

Variety kertoo kuitenkin 6. heinäkuuta, eli viikonlopun jälkeen, että Berry on vetäytynyt roolista kohun seurauksena. Moni oli suuttunut ajatuksesta, että cis-nainen näyttelisi transmiehen roolia. Suuttumusta herätti myös se, että Berry määritteli henkilön sukupuolen toistuvasti väärin videossaan, kutsumalla tätä naiseksi.

”Se on hahmo, jossa nainen on transhahmo, eli hän on nainen, joka on muuttunut mieheksi. Hän on hahmo projektissa, jota rakastan ja jonka saatan tehdä”, Berry sanoo. ”Se kuka tämä nainen on kiinnostaa minua, ja se todennäköisesti on seuraava projektini.”

Todennäköisesti ei. Maanantaina hän pyysi anteeksi ja kertoi jättäytyvänsä roolista. ”Transsukupuolisten yhteisöllä tulisi kiistattomasti olla tilaisuus kertoa omat tarinansa.” Berry julkaisi kliinisen lausuntonsa Twitterissä.

”Viikonlopun aikana olen saanut mahdollisuuden keskustella harkitsemastani roolista transsukupuolisena miehenä, ja haluaisin pyytää anteeksi noita huomioita. Cis-sukupuolisena naisena, ymmärrän nyt, että minun ei olisi pitänyt harkita tätä roolia”, Berry kirjoittaa.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut