Oscareissa on uusi kategoria: fanisuosikki – äänestys käy kuumana, ja ykkösenä on trollileffa

Niinpä niin.

21.2.2022 17:42

Oscar-gaalan katsojaluvut ovat katastrofaalisen alhaalla. Muun muassa koomikko-näyttelijä Seth Rogen on kritisoinut gaalaa politisoitumisesta. Hänen mukaansa suurta yleisöä ei juuri tämän takia kiinnosta enää Oscarit.

Oscareihin palkattiin parin vuoden tauon jälkeen juontaja – tai oikeastaan kolme. Amy Schumer, Regina Hall ja Wanda Sykes vetävät kukin tunnin segmentin gaalasta.

Samalla julkistettiin uusi epävirallinen Oscar-kategoria: fanisuosikki.

Ja kuten arvata voi, huutoäänestys on muuttumassa trollien taistelutantereeksi. Ihmiset voivat äänestää Twitterissä omaa suosikkiaan #OscarsFanFavorite-tägillä. Kukin voi äänestää suosikkiaan 20 kertaa päivässä. Lopulta kolme kyseisen leffan fania lennätetään Los Angelesiin antamaan palkinto.

Ykkösenä on tällä kriitikoiden lyttäämä, Amazonin tuottama Cinderella. Eivätpä kyllä katsojatkaan siitä juuri pitäneet. Etukäteen uskottiin Spider-Man: No Way Homen voittoon.

Akatemia on yrittänyt ehdottaa vuosien varrella kaikenlaisia populistisia palkintoja – viimeksi vuonna 2018 parhaan suositun elokuvan kategoria – mutta jäsenet ovat torpanneet niistä jokaisen.

Fanisuosikki ei ole kuitenkaan mikään virallinen Oscar-kategoria, joten sen annettiin mennä läpi tänä vuonna.

Alla Cinderellan traileri.

Lähde: Screenrant

Lisää luettavaa