Vielä hetken Mubissa: Nomadlandin ohjaajan Chloé Zhaon esikoiselokuva vuodelta 2015

Reilu viikko aikaa.

30.4.2021 21:45

Mubi on vähemmän tunnettu striimipalvelu, joka on kasvattanut pikkuhiljaa suosiotaan elokuvien ystävien keskuudessa myös Suomessa.

Vielä reilun viikon ajan palvelusta voi katsoa tuoreen Oscar-voittaja Chloé Zhaon esikoiselokuvan Songs My Brothers Taught Me, vuodelta 2015. Elokuva kertoo sisarusten välisestä suhteesta, ja erityisesti siitä kuinka veli Johnny reagoi isänsä kuolemaan. Elokuva ei sisällä suomenkielistä tekstitystä.

Zhao palkittiin historian toisena naisena parhaan ohjauksen Oscar-palkinnolla elokuvasta Nomadland. Nomadland voitti myös vuoden parhaan elokuvan ja naispääosan Oscarit.

Mubissa on 30 fokuksessa olevaa elokuvaa: joka päivä tulee uusi elokuva, joka poistuu kuukauden jälkeen. Kilpailu on kuitenkin ollut kovaa striimirintamalla. Vaikka valikoima painottuukin indie- ja taide-elokuviin, sinne tulee myös elokuvia, kuten Michael Mannin Heat – ajojahti tai Martin Scorsesen Koomikkojen kuningas.

Mubi avasi myös elokuvakirjastonsa, jossa on satoja elokuvia katsottavissa saman kuukausimaksun hinnalla. Valitettavasti suurimpaan osaan elokuvista ei saa suomenkielistä tekstitystä.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia