Pamela Anderson kampanjoi WikiLeaksin Julian Assangen puolesta – ”Hän on hengenvaarassa”

”Se ei ole paikka, jonne haluat jättää hyvän ystäväsi.”

WikiLeaksin perustaja Julian Assange pidätettiin huhtikuussa Lontoossa, jolloin hänet haettiin väkivalloin Ecuadorin lähetystöstä. Tällä hetkellä kiistelty hahmo odottaa oikeustoimia Belmarshin vankilassa.

Baywatch-tähti Pamela Anderson on ollut näkyvä Assangen puolestapuhuja.

– Hänet täytyy päästää vapaaksi. Hän oli oikeassa etsiessään turvapaikkaa, koska kaikki mitä hän sanoi tapahtuvan tapahtui, Anderson sanoi Good Morning Britain -ohjelmassa.

– Vierailin Belmarshissa, ja se ei ole paikka, jossa haluat käydä, Anderson jatkoi.

– Varsinkaan se ei ole paikka, jonne haluat jättää hyvän ystäväsi. Välitän Julianista paljon ja häntä on kidutettu psykologisesti. Siitä on puhuttu YK:ssa, Anderson vielä lisäsi.

Toukokuussa YK:n asiantuntija raportoidusti sanoi, että Assangessa oli merkkejä psykologisesta väkivallasta. Anderson sanoi haluavansa ihmisten ymmärtävän, että Assange on hyvä ihminen, joka on omistautunut kertomaan ihmisten ansaitseman totuuden.

– Hän on paljastanut sotarikoksia ja ihmisiä, jotka eivät ole saaneet mitään rangaistusta. Mutta hän istuu vankilassa, koska on selvästi muitakin salassa pidettäviä tarinoita, Anderson tuumi.

– Hän on fantastinen kaveri. Näin hänet, hän halasi minua ja nosti minut ilmaan, Anderson jatkoi.

Andersonin mukaan Assange halusi turvapaikan, koska hänen henkensä on vaarassa. Hänen mielestään Assangen pitäisi mennä Kanadaan. Anderson on itse syntyjään kanadalainen.

Lähde: Metro

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut