Pandemian takia hitiksi nousseen trillerin lääketieteellisellä neuvonantajalla on todettu korona – tarjoaa viisaita neuvoja

Jos viruksia työkseen tutkiva professori voi saada koronan, niin voit myös sinä.

25.3.2020 17:31

Steven Soderberghin Contagion eli Tartunta sai ensi-iltansa vuonna 2011. Elokuva on oikein hyvä, mutta suuren yleisön se löysi vasta nyt koronaviruspandemian takia.

Elokuvan lääketieteellisenä neuvonantajana toimi Ian Lipkin, jolla todettiin juuri koronavirus.

Lipkin oli Fox Businessin haastattelussa, jossa hän tarjosi viisaita neuvojaan.

– Haluan aivan ensimmäiseksi kertoa, että pandemiasta on tullut minulle todella henkilökohtainen asia, sillä minulla todettiin COVID. Tämä on todella surullista. Jos se voi tarttua minuun, voi se tarttua kehen tahansa, Lipkin kertoo.

Lipkin johtaa Columbian yliopiston tartuntatautien keskusta ja hän on myös epidemiologian, neurologian ja patologian professori. Lipkin oli tärkeä osanen Länsi-Niilin viruksen tunnistamisessa New Yorkissa vuonna 1999. Hän myös auttoi WHO:ta Kiinassa SARS-viruksen leviämisen estämiseksi vuonna 2003.

Lipkin matkusti tammikuussa Kiinaan tutkimaan koronavirusta ja oli kahden viikon karanteenissa palattuaan kotiin. Hän kuitenkin kertoi haastattelussa, ettei sillä ole mitään väliä mistä hän sai viruksen, koska se on jo levinnyt kaikkialle Yhdysvaltoihin.

Professori painottaakin nyt sitä, että ihmiset pitäisivät välimatkaa muihin ihmisiin, sillä se on paras keino saada virus hallintaan.

– On äärimmäisen tärkeää, että jokainen noudattaa sääntöjä. Meillä on todella väljät rajat osavaltioiden ja kaupunkien välissä, joten jos emme noudata sääntöjä, emme tule koskaan voittamaan tätä taistelua.

Lähde: Entertainment Weekly

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia