Pelileffan toteutus meni taas mönkään vaikka tietokonegrafiikkaa vältettiinkin – illan leffassa nähdään päätä huimaava stuntti

IMDb-arvosana on 5,7.

23.9.2021 13:03

Illalla esitetään televisiosta pelisarjaan perustuva toimintaelokuva Assassin’s Creed (2016).

Kuolemaan tuomittu Callum Lynch päätyy Animus-projektiin, jossa kartoitetaan mullistavan teknologian avulla koehenkilön geneettistä muistia. Käy ilmi, että hänen esi-isänsä oli salamurhaaja, joka taisteli 1400-luvun Espanjassa temppeliherroja vastaan. Lynch lähetetään menneisyyteen etsimään mahtavaa taikaesinettä, Eedenin omenaa.

Pääosissa nähdään Michael Fassbender, Marion Cotillard sekä Jeremy Irons. Sekavan elokuvan ohjauksesta vastaa Justin Kurzel.

Episodin kahden tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Lopputuloksena on sekava ja ontuva, paikoittain näyttävä mutta ennen kaikkea erittäin typerryttävä toimintaseikkailu, joka ei kuitenkaan ole kovin toiminnallinen eikä varsinkaan seikkailullinen. Omituisen sillisalaatin kruunaa jotakuinkin pökkelö näytteleminen.”

Leffassa vältettiin tietokonegrafiikan käyttöä ja 80 prosenttia on aitoa kuvaa. Elokuvassa nähdäänkin ainakin yksi huima hetki, sillä stuntin elokuvassa tekemä vapaapudotus on pisin (38 metriä) 35 vuoteen.

Elokuva esitetään Subilta kello 22.00. Alla traileri.

Lisää luettavaa