Putin ei pitäisi tästä leffasta ja se kiellettiin Venäjällä – viiden tähden kaaosta ja komediaa nyt Elisa Viihde Viaplayssa

IMDb-arvosana on 7,2.

30.1.2023 04:30

Elisa Viihde Viaplayn valikoimassa on nyt katsottavana komedia The Death of Stalin (2017).

Tarinassa diktaattori Josif Stalinin sairaskohtaus ajaa Neuvostoliiton kaaoksen partaalle. Tilannetta eivät auta lähipiirin vallanhimoiset tunarit, jotka ajattelevat vain omaa napaansa. Eihän siitä voi seurata kuin kaikkien aikojen poliittinen valtataistelu.

Näyttelijöinä Steve Buscemi, Jeffrey Tambor, Michael Palin, Paul Chahidi, Jason Isaacs, Andrea Riseborough, Dermot Crowley, Paul Whitehouse, Rupert Friend sekä Olga Kurylenko. Ohjauksesta vastaa Armando Iannucci.

Episodin viiden tähden arvostelussa kirjoitettiin näin:

”Unelmien näyttelijäkaarteineen – lukuunottamatta ehkä melko epätasaista Andrea Riseborough’ta Stalinin tyttärenä – ja tehokkaasti toteutettuin lavastuksineen The Death of Stalin todistaa, että on oikeasti mahdollista nauraa aivan kaikelle. Joskus se on ainut asia, joka tekee todellisuudesta siedettävää.”

Elokuva kiellettiin Venäjällä muutama päivä ennen sen julkaisua. Kulttuuriministeriön jäsen kommentoi näin: ”Elokuva häpäisee historialliset symbolimme – Neuvostoliiton hymnin, kunniamerkit ja mitalit, ja marsalkka Žukov kuvataan idioottina.”

Alla traileri.

Lue myös: Steven Spielbergin mielestä Nolanin Batman-leffa koki vääryyden – olisi ansainnut parhaan elokuvan Oscar-ehdokkuuden – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa