Quentin Tarantinon erikoisempi projekti nyt Netflixissä – seksin ja väkivallan täyteinen leffa palautti unohdetun toimintatähden parrasvaloihin

Mainio leffa viikonlopun viihteeksi.

Quentin Tarantinolla on ollut tapana nostaa elokuviensa rooleihin hiukan jo unohdettuja, aikoinaan suosittuja tähtiä. Tätä kautta monen ura on noussut taas uuteen kukoistukseen. Hienoimpana esimerkkinä voisi olla ehkä John Travolta, joka esiintyi Pulp Fictionissa.

Tarantino teki saman tempun Kurt Russellille, ei kenties kuitenkaan niin nopeasti kuin Travoltalle, sillä tällä kertaa vaadittiin kaksi elokuvaa.

Netflixiin nyt lisätyssä vuoden 2007 Death Proof -elokuvassa Kurt Russell tekee loistavan roolin Stuntman Mike -nimisenä stunttiajajana. Tarantinon runsas dialogi soljuu aikoinaan supersuositun toimintatähden suusta kuin vettä valaen.

Russell oli mukana myös The Hateful Eight -elokuvassa, jossa hän viimeistään porautui takaisin ihmisten mieliin. Hänet nähdäänkin kohta kahdessa suuren luokan tuotannossa – Guardians of the Galaxy 2 ja Fast 8 -elokuvissa.

Episodin arvostelussa tuumittiin elokuvasta aikoinaan näin:

”Death Proofin ehkä hienoin oivallus on kuitenkin sen kuvallisen tyylin ja tarinallisten voima-asetelmien dualismi. Ykkösosa todella näyttää kaikkine lisättyine printtinaarmuineen ja roskineen aidolta 70-luvun eksploitaatioslasherilta, jossa seksi ja väkivalta kulkevat rinta rinnan hienoimmalla mahdollisella rekonstruktion tajulla. Toinen osa, kuvaltaan kirkkaampi ja valoisampi, paljastuu puolestaan ihastuttavaksi oodiksi Nausta laudassa -klassikoiden kaltaisille autokulttifilmeille sekä Faster, Pussycat! Kill! Kill! -elokuvalle kumartavalle naisväkivallalle.”

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut