Realistisen taistelun tarjoava pätevä sotaelokuva on nyt C Moressa – onkos tämä muuten nyt sitä nepotismia?

IMDb-arvosana on 6,8.

24.1.2023 05:30

C Moressa on nyt sotaelokuva The Outpost (2020). Leffan erikoisuutena mukana on paljon kuuluisuuksien jälkikasvua.

Tositapahtumiin ja CNN-kirjeenvaihtajan Jake Tapperin romaaniin perustuvassa vaikuttavassa sotaelokuvassa pieni yhdysvaltalaisten sotilaiden ryhmä taistelee satoja talebantaistelijoita vastaan Afganistanissa, maailman vaarallisimmassa etuvartiossa Outpost Keatonissa.

Se rakennettiin alun perin paikallisten ihmisten yhteisöhankkeita varten, mutta sijainti jyrkän laakson pohjalla tarkotti jatkuvan hyökkäysuhan alla olemista. Kun päätös tukikohdan sulkemisesta lopulta tehtiin, talebanryhmä sai siitä tietoja ja hyökkäsi täydellä voimalla – 400 miehellä 54 sotilasta vastaan.

Näyttelijöinä Scott Eastwood, Caleb Landry Jones, Orlando Bloom, Ernest Cavazos, Taylor John Smith, Cory Hardrict, Milo Gibson, Bobby Lockwood sekä Jacob Scipio.  Ohjauksesta vastaa Rod Lurie.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

The Outpost on realistisimpia sotaelokuvia, joita on vuosikausiin tehty. Se on rehellinen kuvaus sodan raakuudesta ja sotilaallisesta urheudesta. Sankarit syntyvät paineen alla, pakon edessä, kun ylivoimainen vihollisarmeija kolkuttaa porteilla.”

Scott Eastwood (Clint Eastwood), Milo Gibson (Mel Gibson) ja James Jagger (Mick Jagger) ovat kaikki kuuluisuuksien poikia. Listaa täydentää Will Attenborough, joka on kuuluisan ohjaaja-näyttelijä Richard Attenboroughin pojanpoika sekä Scott Alda Coffey, joka on näyttelijä Alan Aldan pojanpoika.

Mainittakoon, että useita elokuvan sotilaita näyttelevät myös Keatingissä oikeasti palvelleet sotilaat. Alla traileri.

Lue myös: Kaunis Beverly Hills 90210 -tähti Tiffani Thiessen täytti 49 – tältä ikinuori nainen näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa