Riverdale-tähti tuomitaan Kanadan pääministeri Justin Trudeaun murhan suunnittelusta sekä äitinsä murhaamisesta

Hirveä uutinen.

16.6.2022 19:05

Riverdalessa ja Diary of a Wimpy Kid -sarjassa nähty Ryan Grantham, 24, saa tuomion Kanadan pääministeri Justin Trudeaun murhan suunnittelusta sekä äitinsä Barbara Anne Waiten vuonna 2020 tapahtuneesta murhasta.

Brittiläisen Kolumbian korkein oikeus antaa tuomion pian. Oikeudenkäynti käytiin maanantaina 13. kesäkuuta. Grantham saa ainakin elinkautisen toisen asteen murhasta.

Paljastuneiden tietojen mukaan Grantham harjoitteli äitinsä murhaamista kuvaamalla itseään. Hän kuvasi myös videon murhan jälkeen. Siinä hän myönsi tappaneensa äitinsä ja esitteli äitinsä elotonta ruumista.

Tekonsa jälkeen Grantham otti mukaansa kolme asetta, Molotovin koktaileja, retkeilyvarusteet sekä printatun kartan, jossa oli ohjeet Trudeaun kotiin.

Grantham paljasti poliiseille aikoneensa tappaa pääministerin, mutta päätti kuitenkin antautua sitä ennen.

Psykiatrit tekivät tutkimuksen Granthamille ja totesivat hänen kärsineen kliinisestä masennuksesta murhan aikaan.

Grantham tappoi syöpää sairastaneen äitinsä, koska halusi säästää äidin tuskalta, joka aiheutuisi hänen aiheuttamastaan väkivallasta. Grantham ampui äitiään takaraivoon, kun tämä soitti pianoa. Sen jälkeen hän lähti ostamaan olutta ja kannabista.

Grantham pelkäsi myös, että äiti saisi tietää hänen pilvenpolttelustaan sekä kouluarvosanojen tippumisesta.

Granthamilla on ollut vahvoja haluja tehdä väkivaltaa sekä tappaa itsensä. Hän suunnitteli myös tekevänsä massamurhan entisessä koulussaan Simon Fraser Universityssä.

Lähde: Complex

Lisää luettavaa