Road House -remaken ohjaaja Doug Liman haluaa ihmisten boikotoivan elokuvaansa: ”Jake Gyllenhaal on syntynyt tätä roolia varten”

Melkoinen sotku.

25.1.2024 19:31

Doug Limanin ohjaama ja Jake Gyllenhaalin tähdittämä Road House -remake saapuu Prime Videoon 21. maaliskuuta. Elokuvan tuotannon sotkuista onkin jo uutisoitu, eikä vieläkään ole täysin varmaa, mitä on tapahtunut, mutta ainakin ohjaaja Liman pyytää ihmisiä boikotoimaan omaa elokuvaansa.

Liman kirjoitti Deadline-lehteen artikkelin, jossa hän kertoo, miksei ole erityisen tyytyväinen Amazonin päätökseen julkaista elokuva suoraan suoratoistossa teatterikierroksen sijaan.

– Minun piti aluksi pitää oma hiljainen protestini, koska elokuva on aivan selvästi tehty isoja kankaita eikä streamia varten, mutta päätinkin puhua asiasta ääneen. Jos minä en puhu Amazonia vastaan, niin kuka sitten, Liman kysyy.

Liman kertoo solmineensa teatterilevityksen saavasta Road House -remakesta sopimuksen MGM-studion kanssa. Amazon osti kuitenkin MGM-studion, ja samalla sopimus siirtyi jättimäisen mediayhtiön haltuun. Amazonilta sanottiin vain, että ”tee upea elokuva ja katsotaan miten sen käy”.

Liman teki kuten käskettiin, elokuvan, josta testiyleisö piti. Liman pitää myös Gyllenhaalin roolisuoritusta yhtenä tämän uran parhaista.

– ”Teimme Road Housesta jättihitin!” Nämä ovat Amazonin sanoja, ei minun. Road House sai paremmat testiarviot kuin suurin lippukassahittini Mr. And Mrs. Smith (2005). Se sai korkeammat testipisteet kuin Medusan verkko (2002), jolle tehtiin lopulta neljä jatko-osaa. Minulle on kerrottu elokuvan saaneen medialta parhaan vastaanoton sitten MGM-kauppojen.

Road House on sidottu vahvasti UFC-organisaatioon, jolla on äärimmäisen lojaali faniporukka. Tämän takia elokuva on kerännyt yli 1,5 miljardia sosiaalisen median reaktiota, eikä markkinointi ole edes käynnistynyt vielä.

– Elokuvan toiminta on vallankumouksellista. Gyllenhaal on syntynyt tätä roolia varten. Ihmiset haluavat nähdä UFC:n megastara Conor McGregorin debyyttiroolissaan hakkaamassa Jakea. Mikään ei ole hauskempaa kuin kunnon baaritappelu.

Liman väittää myös, että Amazonilla ei ole mitään kiinnostusta elokuvateattereita kohtaan.

Lue koko Deadlinen artikkeli täältä.

Alla traileri.

Lisää luettavaa