”Robert Downey Jr ei ole elokuvatähti” – Eläintohtori Dolittle floppasi

Kriitikotkaan eivät ole liiemmin pitäneet.

Robert Downey Jr:n uusi elokuva Eläintohtori Dolittle saapuu 22. päivä tammikuuta elokuvateattereihin. Tähden ja Universalin harmiksi se on floppaamassa pahasti. Se ei ole myöskään saanut häävejä arvioita kriitikoilta.

Forbesin kolumnisti Scott Mendelson meni jopa niin pitkälle, että hän lyttäsi Downey Jr:n tähtivoiman. Otsikkoon hän kirjoitti, että ”Dolittle floppasi, koska Robert Downey Jr ei ole elokuvatähti.”

Mendelsonin mielestä Downey Jr kuuluu modernien ”elokuvatähtien” joukkoon, joilla ei ole vetovoimaa franchise-elokuviensa ulkopuolella. Mendelson tuumi myös, että Downey Jr halutaan kyllä nähdä Iron Manina ja ajoittain Sherlock Holmesina, muttei tohtori Dolittlenä.

Neljän lomapäivän avausviikonloppuna elokuva toi Yhdysvalloissa 30,6 miljoonaa dollaria lipputuloja. Summa ei kuulostaisi kovin huonolta, jos kyseessä olisi pienen budjetin elokuva. Efektipainotteisen leffan tuotantobudjetti on kuitenkin huimahkot 175 miljoonaa dollaria, joka tarkoittaa The Wrapin arvion mukaan jopa 100 miljoonan dollarin tappioita.

Elokuvalla on vielä toivoa kiriä niissä maissa, joissa sitä ei ole julkaistu. Näihin kuuluvat ainakin Britannia, Ranska, Japani ja Kiina.

Voit lukea elokuvan arvostelun täältä: Eläintohtori Dolittle.

Lähde: Cinema Blend

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut