Rotten Tomatoes nosti kaksi suomalaisteosta kehutuimpien elokuvien listalle – ykkösleffassa myös suomalaisnäyttelijä

200 tuoreinta elokuvaa 20 vuoden ajalta – ja mukana on peräti kaksi suomalaista leffaa!

Rotten Tomatoes on sivusto, joka kerää kriitikoiden arviot yhteen läjään ja antaa niille niin sanotun tuoreusarvion sekä numeraalikeskiarvon. Jokainen kriitikko voi valita antaako elokuvalle fresh vai rotten -arvion. Tästä syntyy Rotten Tomatoesin prosenttiarvosana.

Eli kun vaikkapa Mission: Impossible – Falloutin tuoreusprosentti on 97, se tarkoittaa sitä, että 97% kriitikoista on pitänyt elokuvaa vähintäänkin keskinkertaisena, jotta sitä voi suositella katsojille. Vain 3 prosenttia on pitänyt elokuvaa huonona, eikä ole halunnut suositella sitä.

Ja koska tämä prosentti ei oikeastaan kerrro vielä mitään, niin kriitikoiden arvioista kerätään prosentin alle vielä numeraalikeskiarvo. Falloutilla se on 8,3/10, joka on jo melko erinomainen keskiarvo.

Rotten Tomotoes keräsi listalleen 200 tuoreinta elokuvaa 20 vuoden ajalta.

Tärkeimpänä havaintona voidaan pitää Aki Kaurismäen elokuvat Le Havre vuodelta 2011 (99 %, 7,7/10) sekä Mies vailla menneisyyttä vuodelta 2002 (98 %, 8/10). Harvoin jenkkilistoille nostetaan suomileffoja, joten tämä on kunnia-asia.

”Ensimmäisenä” listalla komeilee tänä vuonna ilmestynyt Jasper Pääkkösenkin tähdittämä Spike Leen ohjaama BlackKklansman.

Tsekkaa koko lista täältä ja nappaa katseluvinkit talteen.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut