Rowan Atkinson vertaa cancel-kulttuuria keskiaikaiseksi lynkkausporukaksi, joka etsii ihmisiä poltettavaksi

Mr. Bean näpäyttää taas internetin inkvisiittoreita.

Brittiläinen koomikko, Mr. Beanina, Johnny Englishinä ja Blackadderina tunnettu Rowan Atkinson on kritisoinut jo aiemmin niin sanottua cancel-kulttuuria sekä tiettyjen piirien tapaa loukkaantua kaikesta mikä ei ole heidän mieleensä.

Nyt Atkinson iskee taas täyslaidallisen. Hän kutsuu näitä cancel-tyyppejä keskiaikaiseksi lynkkausporukaksi, joka etsii ihmisiä poltettavaksi.

Atkinson moittii Radio Timesin tuoreessa haastattelussa sosiaalisen median eri alustoja syyllisiksi käynnissä olevaan polarisaatioon, kahtiajakoon. Atkinson on peloissaan sananvapauden puolesta.

– Ongelma on siinä, että algoritmit päättävät mitä meille näytetään, ja siitä syntyy todella yksinkertainen, erittäin binaarinen näkemys yhteiskunnasta. Tämä johtaa siihen, että joko olet meidän puolellamme tai meitä vastaan – ja jos et ole puolellamme, pitää sinut ”canceloida”, peruuttaa, Atkinson sanoo.

– On elintärkeää, että saamme vaikutteita erilaisista mielipiteistä. Nyt meillä on vain digitaalinen vastine keskiaikaisista lynkkausporukoista, jotka haluavat polttaa ihmisiä. Tämän porukan uhreja pelottaa, ja samalla minua huolestuttaa tulevaisuuden puolesta.

Atkinson vihjailee samalla Mustan kyyn uudesta kaudesta. Legendaarinen Musta kyy on Atkinsonin, Ben Eltonin ja Richard Curtisin luoma komediasarja, jossa nähtiin myös Stephen Fry ja Hugh Laurie.

Atkinson tekee tällä hetkellä uutta Mr. Bean -elokuvaa sekä kymmenosaista Netflix-sarjaa nimeltä Man vs Bee. Sarja kertoo miehestä, joka joutuu jättimäisessä kartanossa taisteluun mehiläisen kanssa.

Lähde: Deadline

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut