Rujoa toimintaa ja kuivaa huumoria viljelevä loistoleffa nyt Ruutu Plussassa – nappasi 10 Oscar-ehdokkuutta

IMDb-arvosana on 7,6.

21.1.2023 20:54

Coenin veljesten lännenelokuva Kova kuin kivi on nyt Ruutu Plussan valikoimassa. Toimintaa ja huumoria sisältävä elokuva on uudelleenfilmatisointi, sillä leffa tehtiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1969, jolloin Jeff Bridgesin roolissa nähtiin itse John Wayne. Tarina juontaa juurensa Charles Portisin romaaniin.

Elokuvassa ei mennä tällä kertaa niin överiksi kuin usein on totuttu Coenin veljesten elokuvissa näkemään. Elokuvan katselijoille on luvassa varsin perinteinen lännenseikkailu, jota väritetään Coen-kaksikolle ominaisella huumorilla.

Tarinassa 14-vuotias tyttö Mattie Ross (Hailee Steinfeld) haluaa kostaa Tom Chaney nimiselle miehelle (Josh Brolin). Avukseen Ross saa – vaikeuksien kautta – Jeff Bridgesin esittämän juopon lainvalvojan. Myös Matt Damon nähdään elokuvassa sheriffin roolissa. Kaikilla hahmoilla on omat persoonalliset luonteenpiirteensä.

Episodin arvostelussa tuumittiin Bridgesin ja Damonin roolisuorituksista näin:

”Bridges on rooliin ilmeinen valinta. Näyttelijä rakentaa hahmosta tuoreen, vaikka hänen oma persoonansa paistaa selkeästi läpi. Bridges tuntuu tuovan hippusen The Dudea jokaiseen rooliinsa. Osuva on myös Matt Damon, joka jatkaa mielenkiintoisten rooliensa sarjaa komean viiksiparin taakse kätkeytyvänä etelävaltion lainvalvojana.”

Elokuva sai peräti 10 Oscar-ehdokkuutta, mutta jäi lopulta ilman palkintoja. Alla traileri.

Lisää luettavaa