Sähköputkimies oli Jim Carreyn ensimmäinen floppi – Matthew Broderick muistelee: ”Joka minuutti pitäisi olla suuri nero”

Elokuvan julkaisusta on kohta kulunut 30 vuotta.

22.6.2024 10:01

Deadline uutisoi paneelikeskustelusta, jossa Judd Apatow ja Matthew Broderick keskustelivat vuoden 1996 elokuvasta Sähköputkimies. Nykyään elokuvalla on jonkinlaista kulttiseuraajakuntaa, mutta kun se julkaistiin, elokuva oli heikosti vastaanotettu.

Sähköputkimies sai huonoja arvosteluja ja lippukassoilla menestys oli vain kohtalaista. Sitä pidetään Jim Carreyn ensimmäisenä floppina, koska menestys ennen sitä oli kuin sadusta: nopeasti parhaiten palkatuksi näyttelijäksi Hollywoodissa ja valtavat hitit elokuvilla Ace Ventura, The Mask – Naamio ja Nuija ja tosinuija.

Siihen aikaan Carrey tienasi huimat 20 miljoonaa dollaria per elokuva. Näyttelijän valtava suosio oli Broderickin mukaan kaksiteräinen miekka.

”Niin mukavaa kun tuollaisen summan tienaaminen onkin, hänen harteillaan on tavallaan paljon painetta. Ei ollut pitkä aika, kun hän oli suhteellisen tuntematon ja yhtäkkiä parhaiten palkattu. Sinun pitäisi olla joka minuutti suurin nero koskaan, joten koen sympatiaa sitä painetta kohtaan, jota hänen täytyi kokea”, Matthew Broderick sanoo.

”En tiedä montaakaan ihmistä, jotka ovat kasvaneet niin isoksi niin nopeasti”, Judd Apatow puolestaan toteaa.

Lisää luettavaa