Sairaalloisen raaka Hostel-elokuva perustuu väitetysti todellisuuteen – vielä hetken Netflixin valikoimassa

IMDb-arvosana on 5,9.

24.8.2023 07:00

Jos olet nähnyt vuoden 2005 elokuvan Hostel, tiedät, miksi se on saattanut saada jotkut karttamaan itäeurooppalaisia, halpoja majoituskohteita.

Elokuvassa kerrotaan slovakialaisesta majoituspaikasta, joka on muutakin kuin miltä päälle päin näyttää. Reppureissaavat kaverukset päättävät suunnata sinne – ja huonostihan siinä käy.

Yllättävää kyllä, elokuva sai väitetysti inspiraationsa todellisuuden pohjalta. Elokuvan käsikirjoittaja ja ohjaaja Eli Roth kertoi löytäneensä idean netistä. Kaikki alkoi, kun hän keskusteli Ain’t It Cool News -lehden toimittajan Harry Knowlesin kanssa.

Hostel (2005)

– Harry ja minä puhuimme sairaista jutuista, joita olimme nähneet internetissä, kuten siitä tyypistä Teksasissa, joka myi palvelua, jossa voi käyttää asetta ja metsästää leijonia sekä muuta riistaa netin välityksellä, Roth kertoi.

Puheeksi tuli myös järkyttävä sivusto, jolla myytiin tappamista – 10 000 dollarilla sai ampua ihmisen. Väitetysti ammuttavat olivat vapaaehtoisia, jotka olivat suostuneet menettämään henkensä auttaakseen rahallisesti perhettään.

Roth sanoi saaneensa idean Hostel-elokuvaan kyseisestä nettisivusta, josta Knowles kertoi hänelle.

Elokuva sai myös jatko-osia. Kakkososassa nähtiin suomalainen malli Vera Jordanova.

Elokuva poistuu Netflixistä 31.8.2023. Alla traileri.

Lue myös: Orgialeffaa tekevä Amy Adams täytti 49 – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Lad Bible

Lisää luettavaa