Salma Hayek: Harvey Weinsteinin raivo sai välillä koomiset mittasuhteet – ”Hän huusi ettei palkannut minua näyttämään rumalta”

Frida

Näyttelijä muistelee tuottajamogulin käytöstä.

The Guardian haastatteli näyttelijä Salma Hayekia. Haastattelun aikana keskusteltiin muun muassa tuottaja Harvey Weinsteinista, joka ahdisteli Hayekia useasti.

Hayek sanoi vuonna 2017 ja tänä päivänä, että ei antanut Weinsteinin tehdä mitään. Hän kieltäytyi aina, kun Weinstein ehdotti suihkua hänen kanssaan, hierontaa, oraaliseksiä, tai mitä hyvänsä. Kieltäytyminen suututti tuottajan, mutta valinnanvaraa ei ollut.

”Joskus hän kutsui minut luokseen Fridan tekemisen aikoihin ja huusi miksi minulla on yhdistyneet kulmakarvat ja viikset. En palkannut sinua näyttämään rumalta! Kysyin, että eikö hän koskaan ole nähnyt kuvaa Frida Kahlosta? Jos mies näyttelisi Cyrano dr Bergeracia, hän ei kysyisi mikä nenää vaivaa”, Hayek sanoo. Hänestä Weinsteinin raivo sai koomiset mittasuhteet, vaikka myöntää käytöksen masentaneen häntä.

Weinstein ei koskaan hyökännyt Hayekin kimppuun seksuaalisessa mielessä. Hayekin mukaan osin siksi, että hän oli hyvin vahva. Hän ei kuitenkaan tarkoita sitä, että muut naiset olisivat olleet heikkoja, vaan enemmän sitä, että hän osasi sanoa ei. ”En sanonut vain ei, olen voima joka on otettava huomioon. Hän ei koskaan nähnyt minua heikkona. Se ei tarkoita sitä, etten olisi pelännyt, mutta sitä pelkoa ei pidä näyttää. Saatan olla melkein pelottava, kun olen niin rauhallinen.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut