Salma Hayek ottaa kantaa näyttelijöiden vapauksiin: ”Jos rajoitamme ihmisiä liikaa, kukaan ei pian uskalla tehdä mitään”

Näyttelijä on menettänyt myös rooleja etnisyytensä vuoksi.

29.11.2021 11:01

Näyttelijä Salma Hayek nähdään seuraavaksi Ridley Scottin House of Guccissa. Hän antoi haastattelun The Guardianille, jossa käy läpi muun muassa etnisyyttään ja näyttelijäntyötä.

Hän kertoi menettäneensä paljon roolimahdollisuuksia siitä syystä, että on amerikanmeksikolainen. Esimerkiksi ohjaaja Ivan Reitman ei antanut hänen koe-esiintyä elokuvaan Kuusi päivää, seitsemän yötä, koska roolihahmoa ei ollut kirjoitettu latinoksi.

”Ironista kyllä, hän ajatteli, että minä en olisi roolissa uskottava. Anne Heche sai roolin. Ja hän tuli kaapista ulos, juuri ennen kuin elokuva julkaistiin! Ja he luulivat, että minä en olisi uskottava Harrison Fordin rakastajana!”, Hayek sanoo.

Hän sanoo, että kerran jopa häntä varten kirjoitettiin rooli, mutta latino ei lopulta edes esittänyt roolia. Hayek sai kerran myös kritiikkiä osakseen, kun hän näytteli 30 Rock -sarjassa puertoricolaista.

”Ahh, tuo on hankala juttu, koska rooli kirjoitettiin minulle. Jos en olisi tehnyt roolia, hahmoa ei luultavasti olisi edes ollut sarjassa. Näyttelijänä haluan näytellä puertoricolaista, haluan näytellä kolumbialaista, haluan näytellä marsilaista! Näyttelijänä se on tehtäväni”, Hayek sanoo.

Hän kuitenkin ymmärtää myös toista näkökulmaa. ”Toisaalta, on hyvä antaa ihmisille mahdollisuuksia. Mutta balanssi on kuitenkin oltava, koska jos rajoitamme ihmisiä liikaa, kukaan ei uskalla pian tehdä mitään.” Hayek huomauttaa myös, että elokuvat tarvitsevat ison nimen, jotta elokuvaa voidaan promota tehokkaasti.

Lisää luettavaa