Samuel L. Jackson saa ensi vuonna kunnia-Oscarin – Myös Tappava ase -tähti Danny Glover, norjalaisnäyttelijä ja monitoimilegenda juhlivat

Pulp Fiction

Jokainen todella ansaitsee palkintonsa.

Oscar-akatemia julkaisi ensi vuoden kunnia-Oscareiden saajat. Neljä elokuvalegendaa kattava lista on tänä vuonna hyvin monipuolinen, ja jokainen tekijä ansaitsee varmasti kaikkien mielestä oman kunnianosoituksensa.

Eniten huomiota kiinnittää luultavasti Samuel L. Jackson, jonka ura on kattanut Spike Leen ja Quentin Tarantinon elokuvia kunnioitettavan määrän, joista Pulp Fiction toi hänelle Oscar-ehdokkuuden. Hän on myös ollut vakituisena kasvona Star Warsin esiosa-trilogiassa, sekä Marvel-elokuvissa. Jackson on nähty myös Jalmari Helanderin Big Gamessa, sekä Renny Harlinin elokuvissa.

Danny Glover on neljän Emmyn ehdokas, joka muistetaan varmasti parhaiten Tappava ase -elokuvissa. Sen lisäksi hänet on nähty muun muassa elokuvissa The Royal Tenenbaums, To Sleep with Anger ja Häivähdys purppuraa, sekä Vaarojen maa -sarjassa.

Norjalaisnäyttelijä Liv Ullman on ollut kahdesti Oscar-ehdokkaana, elokuvista Maastamuuttajat ja Kasvotusten. Hän teki uransa merkittävimmät työt silloisen kumppaninsa Ingmar Bergmanin elokuvissa, kuten Persona – naisen naamio, Kuiskauksia ja huutoja, Kohtauksia eräästä avioliitosta ja Syyssonaatti.

Elaine May tunnetaan näyttelijänä, ohjaajana ja käsikirjoittajana. Hän sai Oscar-ehdokkuuden Päävärit ja Taivas saa odottaa -elokuvien sovitetusta käsikirjoituksesta. Hän on käsikirjoittanut myös elokuvan Lainahöyhenissä. May oli myös osa komediaduoa, jonka toinen osapuoli oli ohjaajalegenda Mike Nichols.

May ohjasi ja käsikirjoitti Dustin Hoffmanin ja Warren Beattyn kasarikomedian Ishtar. May on nähty näyttelijänä harvakseltaan, viimeeksi vuonna 2000 Woody Allenin elokuvassa Keksejä ja konnia, sekä Allenin kuusiosaisessa sarjassa Crisis in Six Scenes.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut