Saw-leffasarjan lypsäminen ei lopu – popcorn-viihteenä toimiva uusin esimerkki on nyt Elisa Viihde Viaplayssa

IMDb-arvosana on 5,2.

26.2.2023 05:30

Elisa Viihde Viaplayssa on nyt verellä mässäilevä leffa Spiral: From the Legacy of Saw (2021).

Uusi luku Saw-elokuvasarjassa saa karmivan lähtölaukauksen, kun poliisi löytyy raa’asti murhattuna metrotunnelista. Todisteet viittaavat vahvasti siihen, että joku on ryhtynyt kopioimaan vuosia aiemmin toiminutta Jigsaw-murhaajaa.

Arvostettu veteraanipoliisi, ylimielinen Ezekiel “Zeke” Banks sekä hänen kokematon etsiväparinsa johtavat murhatutkimuksia, jotka pelottavasti muistuttavat heitä kaupungin synkästä menneisyydestä. Kun sadistinen murhaaja tappaa poliiseja samanlaisilla ansoilla kuin Jigsaw aikoinaan, joutuu Zeke pohtimaan, löytyykö tappaja yllättävän läheltä häntä. Tutkimusten edetessä Zeke huomaa ajautuneensa itse keskelle sarjamurhaajan sairaalloista peliä.

Näyttelijöinä Chris Rock, Samuel L. Jackson, Max Minghella, Marisol Nichols, Morgan David Jones sekä Frank Licari. Ohjaajana Darren Lynn Bousman.

Episodi antoi elokuvalle arvostelussa kolme tähteä:

Spiral ei ole ihan napakymppi. Bousman kuljettaa toimintaa hienosti, eikä elokuvaa ole pilattu pituudella. Uudet ansat ovat näyttäviä ja verisiä, ja Chris Rock on erinomainen pääosassa. Spiral on monella tapaa Saw-brändin uudistus, vaikka se kompastelee yrittäessään sekä miellyttää vanhoja Saw-faneja että tuoda uusia silmäpareja teatteriin. Spiralin toivoisi olevan hieman inhottavampi tai edes juoneltaan tiukempi, mutta tällaisenaankin se on mukavaa popcornviihdettä aikuisille.”

Chris Rock on Saw-elokuvien fani, ja esitti idean tästä elokuvasta Lionsgatelle. Seurauksena hänestä tuli yksi päänäyttelijöistä, käsikirjoittaja sekä vastaava tuottaja.

Mainittakoon vielä, että poliisin kellarin holvin oven valmistaja on yritys nimeltään ”Jules and Vincent”. Se on viittaus John Travoltan ja Samuel L. Jacksonin näyttelemiin hahmoihin Pulp Fictionissa (1994).

Lue myös: Tältä näyttää 40-vuotias Emily Blunt – tiesitkö että tähti pakotettiin laihduttamaan leffaa varten – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa