Scarlett Johansson kritisoi poliittista korrektiutta – ei halua työhönsä puututtavan

Rohkeaa puhetta some-aikakaudella.

Monet lienevät huomanneet, että nykyään loukkaannutaan herkästi ja myös helposti kritisoidaan asioita. Scarlett Johansson esitti nyt ajatuksiaan asian tiimoilta.

– Näyttelijänä sinulle pitäisi sallia näytellä ketä tahansa henkilöä, puuta tai eläintä, koska se on työni ja sen vaatimus, Johansson julisti.

Johansson ymmärsi, että tällä hetkellä on ”trendinä”, että poliittinen korrektius nostaa päätään hänenkin alallaan – ”sosiaalisista syistä.” Silti hän sanoi, että sellainen tekee hänen olonsa epämukavaksi, jos se vaikuttaa taiteen ilmaisuvapauteen. Johanssonin mielestä taidetta ei pitäisi rajoittaa.

– Minusta yhteiskunta tuntisi olevansa enemmän yhtä, jos sallisimme kaikille omat tunteensa, emmekä odottaisi kaikkien ajattelevan samalla tavalla kuin itse, Johansson jatkoi filosofointiaan.

Johanssonia on viime aikoina kritisoitu siitä, että hän esittää transsukupuolista miestä elokuvassa Rub & Tug. Tylyttäjien mielestä roolissa pitäisi olla mies.

Johanssonia kritisoitiin myös muutama vuosi sitten, koska hän esitti alun perin aasialaista hahmoa elokuvassa Ghost in the Shell (2017). Kritisoijien mielestä roolissa olisi pitänyt olla aasialainen henkilö.

Lähde: The Wrap

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut