Seksuaalisesta häirinnästä syytetty Amazon Studiosin pomo eronnut tehtävistään

Studio on tiennyt syytöksistä jo parin vuoden ajan.

Seksuaalisesta häirinnästä syytetty Amazon Studiosin pomo Roy Price on eronnut tehtävistään yhtiössä.

The Man in the High Castle -sarjan tuottaja Isa Hackett syytti Pricea seksuaalisesta häirinnästä, jonka jälkeen Price pidätettiin virasta, kunnes tämä eilen ilmoitti eroavansa kokonaan.

The Hollywood Reporterin tuoreen artikkelin mukaan Hackett ei ole ainoa Pricen häirinnän ja ahdistavan käytöksen kohteeksi joutunut, vaan Amazon-pamppu ylittänyt soveliaisuuden rajoja ja lietsonut misogyniaa aiemminkin. Artikkeli kertoo esimerkiksi kiusallisista ja epämiellyttävistä palavereista, joissa Price on tiedustellut samassa pöydässä olleiden seksuaalisesta historiasta ja huumeiden käytöstä. Pricen sanotaan myös pohtineen työryhmän edessä, olisivatko Nicole Kidman ja Reese Witherspoon valmiit ”näyttämään tissinsä”, kun Amazon Studios suunnitteli HBO:lle päätyneen Big Little Lies -sarjan hankkimista itselleen.

Pricella oli lisäksi kehittelyssä Shanghai Snow -niminen sarja, joka tietojen mukaan seuraa seksiorjaksi myytävää Cindy-nimistä naista. Mr. Goodtimes -nimisen psykoottisen thai-kääpiön orjaksi päätyvä Cindy huumataan, jonka jälkeen tätä hakataan viidakkoveitsellä ja uhataan väkivaltaisella raiskauksella.

Yksi sarjan kehittelyyn palkatuista käsikirjoittajista oli niin järkyttynyt tarinassa esiintyvästä naisiin kohdistuvasta väkivallasta, että suostui mukaan vain, jos sai tehdä asialle jotain. Sarjan kehittelyn ei odoteta enää jatkuvan.

Amazon Studios etsii parhaillaan uutta johtajaa.

Kuva sarjasta The Man in the High Castle.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut