Sons of Anarchyn Wendyn, eli Drea de Matteon naisvoimaa tihkuva haastattelu: ”Hengailin teininä motoristien kanssa”

22.2.2015 17:05

24. päivä on juhlapäivä Sons of Anarchyn faneille, sillä SoA:n seitsemäs kausi on vihdoin ilmestymässä dvd:lle. Ennen kuin katsotte moottoripyöräjengin viimeiseksi jäävät edesottamukset, voitte lukea Wendy Telleriä sarjassa esittävän Drea de Matteon 20th Century Foxille tekemän haastattelun.

Miltä nyt tuntuu, kun sinut nostettiin sarjan vakkariksi viimeiselle kaudelle?

Drea de Matteo: Ei tämä oikeastaan mitenkään erilaiselta tunnu. Olen kuitenkin ollut sarjan alusta asti enemmän tai vähemmän mukana. Olen lähinnä surullinen siitä, että sarja loppuu.

Sarjassa on uskomattomia naishahmoja, eikä kukaan oikeastaan edes osannut aavistaa kuinka suuriksi ja vahvoiksi nämä hahmot kasvavat. Miltä tuntui näytellä Gemman (Katey Sagal) ja Taran (Maggie Siff) rinnalla?

DdM: En oikeastaan edes tiennyt mitä seitsemännellä kaudella tapahtuu, joten näyttelin täysin pimennossa. Mitä tulee vahvoihin hahmoihin, niin Wendy ei luultavasti ole yhtä vahva kuin sarjan muut naishahmot. Näyttelen yleensä paljon heikompia rooleja, naisia jotka ovat haavoittuvampia.

Hahmoasi, Wendy Telleriä, on helppo vihata. Hän on hyvin synkkä hahmo, mutta miten itse näet hänet?

DdM: Kaikki vihasivat hahmoani, koska tämä veti huumeyliannostuksen olleessaan raskaana. Mutta hän on huumeaddikti. Hän ei ole paha hahmo, ei ollenkaan. Ajoittain tyhmä, mutta enimmäkseen vain liian herkkä. Hän vain yrittää tulla toimeen.

soa1

Onko sinulla ensikäden kosketusta moottoripyöräjengiläisistä ja heidän naisistaan?

DdM: Kasvoin hyvin lähellä Hell’s Angelsien klubitaloa New Yorkissa. Muistan kuinka vakoilimme talon toimintaa lapsina. Voin aivan hyvin peilata näkemääni paskaa Sons of Anarchyn tapahtumiin. Hengailin teininä motoristien kanssa, se oli silloin tosi siistiä.

Kun ajattelet kokemuksiasi teini-iässä, niin miten todelliselta sarja tuntuu nyt?

DdM: Me olemme luultavasti tv:n realistisin sarja tällä hetkellä, mutta katsojat eivät sitä ymmärrä, koska siinä on niin paljon väkivaltaa ja rikoksia. En tosin tiedä kuinka paljon jengit tekevät oikeasti rikoksia – ja tietenkin me teemme kaikesta suurempaa ja dramaattisempaa tv:tä varten. Elän nykyään kuplassa, koska olen kahden lapsen äiti.

Tämä saattaa olla ehkä hiukan sopimaton kysymys, mutta kiinnostutko edelleen harrikalla ajavista motoristeista?

DdM: Noh, tiedätkös mitä? Minut tunnetaan siitä, että tapailen miehiä, jotka näyttävät siltä, että he tarvitsevat kuusi kylpyä, äidin, mikrofonin sekä moottoripyörän. Joten kyllä, minua viehättävät tietyntyyppiset miehet.

(Episodi/NI)

Lisää luettavaa