Star Wars: The Rise of Skywalker on floppaamassa eeppisesti Kiinassa

Auts. Todella surkea luku.

Star Wars: The Rise of Skywalkerin ensi-ilta oli tällä viikolla kaikkialla maailmassa. Leffan Rotten Tomatoes -tuoreusarvo toiseksi alhaisin uusista Star Warseista, vain 58%. Katsojat ovat olleet anteliaampia ja ovat antaneet sille 86%.

USA:ssa elokuvan odotetaan olevan lippukassat murskaava hitti, mutta miten käy muun maailman?

Kiinassa ei ainakaan mene hyvin. Leffa on tienaamassa vain 2,2 miljoonaa dollaria ensi-iltapäivänään perjantaina. Star Wars sijoittuu listalla vasta neljänneksi. Ykkösenä on kiinalaista tuotantoa, Donnie Yenin Ip Man 4: The Finale, joka nappasi 10,3 miljoonaa dollaria ensimmäisenä päivänään.

The Rise of Skywalkerin odotetaan tienaavaan vain 18 miljoonaa dollaria Kiinassa. Kun lasketaan, että ulkomaalaiset elokuvat saavat vain noin 25% lipputuloista maassa, niin puhutaan alle viiden miljoonan tienesteistä. Kattaakohan summa edes Kiinan markkinoinnin?

The Force Awakens tienasi avausviikonloppunaan 52,3 miljoonaa dollaria. Lopputulos oli 126 miljoonaa. Rogue One tienasi 30,6 miljoonaa avausviikonloppuna ja 69,4 miljoonaa dollaria kokonaisuudessaan. The Last Jedi avasi 28,7 miljoonalla ja tienasi lopulta 42,6 miljoonaa dollaria.

Huomaatteko trendin?

Lähde: Comicbook

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut