Star Warsin Mace Windun menneisyys paljastettiin Star Wars -sarjakuvassa

Spoilereita, jos seuraat Star Wars -sarjakuvia

Marvelin Star Wars -sarjakuvassa palattiin George Lucasin prequel-trilogioissa esittelemän Mace Windu -hahmon menneisyyteen ja siihen, miten Macesta tuli Mace. Monia faneja kiinnostanee hahmon taustatarina.

Taustatarinassa päästään tutustumaan Windun lisäksi hänen mestariinsa nimeltään Cyslin My. Miralanilainen jedi on samantyyppinen hahmo kuin Obi-Wan Kenobi – rauhallinen ja myötätuntoinen joutumatta liiallisten tunteiden valtaan. Screen Rantin mukaan tarinassa My ja Windu suorittavat tehtävän, jonka kautta saa Windu saa oppitunnin diplomatiasta ja oikeuden jakamisesta.

Tehtävässä he matkustavat Mathas-planeetalle etsimään kadonnutta jediä, jonka pestinä on ollut huolehtia kulkutaudista kärsivistä asukkaista. Saavuttuaan he löytävän ”groteskin huijarin”, joka on pakottanut jedit pois, ottanut hallinnon itselleen ja nostanut itsensä uskonnollisen hahmon asemaan.

Ihmisiltä hän riistää muun muassa rahaa, ruokaa ja luksustuotteita. Lisäksi hän vaattii ihmisiltä rukouksia ja palveluksia, ”jotta Voima helpottaisi heidän kärsimystään kulkutaudista.” Hän ei kuitenkaan pysty auttamaan ketään, koska ei osaa käyttää Voimaa.

Windu raivostuu näkemästään ja sortuu murhanhimoisuuteen luullen jakavansa oikeutta. Vasta viime hetkellä Windu päättää olla sivaltamatta maassa makaavaa huijaria valomiekallaan, kun My käskee häntä lopettamaan. My kertoo hänelle, ”että vielä tulee aikoja, jolloin joudumme käyttämään väkivaltaa.”

Lähde: Screen Rant

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut