Stephen King arvioi Stephen King -elokuvia: lue kauhun mestarin omat mielipiteet!

Kiinnostava lista.

Vanity Fair kokosi eri lähteistä sitaatteja Stephen Kingiltä itseltään hänen omista elokuvistaan.

”Pienemmistä elokuvista paras on varmaankin Cujo, jossa on Dee Wallace.”

”Kai on myös elokuvia joista ajattelen, vähän että hyi. On yksi jonka tein 1980-luvulla, Graveyard Shift – Yövuoro. Se on vain nopea exploitation-leffa.”

Elokuvaa Tulessa syntynyt hän kuvasi mauttomaksi, kuten kahvilan perunamuusi. ”Elokuvassa on loistavat näyttelijät, pääosaa David Keithiä lukuunottamatta, joka ei minusta ollut kovin hyvä – vaimoni sanoi, että hänellä on typerät silmät. Näyttelijät saivat tehdä lähestulkoon mitä tahtoivat.”

Kingin itsensä ohjaama Maximum Overdrive sai murska-arviot ilmestyessään. Myös King itse on kutsunut elokuvaa myöhemmin ääliöelokuvaksi. ”Elokuvan ongelma oli se, että olin koko tuotannon niin kokkelipäissäni, etten oikeastaan tiennyt mitä olin tekemässä.”

”Rakastan elokuvaa Avain pakoon ja nautin aina Frank Darabontin kanssa työskentelystä. Hän on mukava mies.”

Stand by Me – Viimeinen kesä on Kingin oma suosikki King-elokuva. ”Minusta se on kirjalle uskollinen. Se on koskettava. Kun elokuva oli loppu, halasin ohjaaja Rob Reineriä, koska liikutuin kyyneliin. Se on niin omaelämäkerrallinen.”

Dreamcatcher – Unensieppaaja: ”Se oli täysi junaonnettomuus.” Toisaalta uusin versio Se -elokuvasta saa mestarin ylistyksen. ”Ylitti odotukseni. Relatkaa. Odottakaa. Ja nauttikaa.”

Kuva elokuvasta Avain pakoon

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut